WhatsApp’a google’dan rakip: Allo

Google’ın WhatsApp’a rakip uygulaması Allo, bugün Google Play üzerindeki yerini alıyor. Şekil ve tarz bakımından farklı olan ve birçok özelliğe izin veren Allo uygulaması bugün resmi olarak tanıtılacak. Google ise bu uygulamayla Hangouts’taki yakalayamadığı başarıyı yakalamak istiyor.
allo-google

Google’dan Allo uygulaması geliyor. Son zamanlarda çalışmalarına yoğunluk verilen online programın tanıtımı bugün gerçekleştiriliyor. iOS ve Google Play üzerindeki yerini alacak olan uygulamanın ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a rakip olması bekleniyor. Kullanıcılar ise Allo uygulamasının Türkiye’de de yayınlanıp yayınlanmayacağını merak ediyor.

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devi Google, yeni mesajlaşma uygulaması Allo’yu bugün piyasaya sürüyor.
WhatsApp’ın tahtına gözünü diken çiçeği burnunda uygulama Google’ın dijital asistanı ile birlikte kullanılabiliyor.

UYGULAMA ÜZERİNDEN RESİM ÇİZME ÖZELLİĞİ VAR
Uygulamanın en dikkat çeken yönü ise kullanıcıların uygulama üzerinden resim çizebilmesi. Ancak bu özellik ilk etapta sadece Android kullanıcılarını kapsıyor

Söz konusu uygulamada, tıpkı Duo’da olduğu gibi Google adresi ve telefon numarasıyla bağlantı kurulacak. Böylece iMessage ve WhatsApp’ta olduğu gibi kişi listesiyle doğrudan iletişim kurulabilecek.

Diğer taraftan Hangouts uygulamasının rakiplerinin gerisinde kaldığını biliyoruz. Zira mesajlaşma anlamında en çok kullanılan uygulamalar arasında WhatsApp, Facebook Messenger ve iMessage yer alıyor. İşte Google, Hangouts ile yakalayamadığı başarıya bu uygulamalarla ulaşmayı hedefliyor.

allo

Türkiye’de henüz yayınlanmadı

Allo uygulamasını indirmek isteyen kullanıcılar Google Play adreslerini kontrol ettiler ancak Allo uygulaması henüz indirilebilir değil…

Share