Xperia Z2 kablosuz şarj edilebilecek

Xperia Z2 için hazırlanan yeni aksesuarlar sayesinde, kullanıcılar telefonu kablosuz olarak şarj edebilecekler.

Xperia Z2, iki hafta önce Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2014 kapsamında, Japon telefon devi Sony tarafından resmi olarak duyurulmuştu. Sony’nin Android işletim sistemli yeni amiral gemisi telefonu olan Xperia Z2‘in bu ay içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Sony cephesinden ortaya çıkan son haberler gösteriyor ki, telefon piyasaya sürüldüğünde beraberinde sürpriz bazı özellikleri de getirebilir.

Xperia Z2 kablosuz şarj edilebilecek

Xperia Z2 kablosuz şarj edilebilecek

Yeni Xperia Z’de yer verilmesi beklenen bu özelliklerin başında kablosuz şarj edebilme özelliği yer alıyor. Sony’nin yeni amiral gemisi telefonu için hazırladığı aksesuar serileri sayesinde kullanıcıların, telefonu kablosuz olarak sarj edebileceği belirtiliyor. Bu aksesuarların şimdiden ortaya çıkmasının arkasında ise Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren bir satıcı firmanın paylaştığı bilgiler yer alıyor. Bu satıcı firmanın iddiasına göre Sony, Xperia Z2‘nin kablosuz olarak şarj edilebilmesine olanak sağlayacak iki farklı aksesuar çıkaracak ve bu aksesuarlar hiç de ucuz olmayacak. Bu aksesuarlardan ilki Sony WCR12 Kablosuz Şarj Kabı olacak ve bu kap Haziran ayında siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak. İkinci aksesuar ise Sony WCH10 Kablosuz Şarj Tabağı olacak ama bu cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor.

Sony Xperia Z2‘nin donanımsal özellikleri arasında full HD çözünürlükte 5.2 inç dokumatik ekran, 2.3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM, 4K çözünürlükte video kaydedebilen 20.7 megapiksel kamera yer alıyor. Telefonun piyasaya sürüleceği işletim sistemi ise Android 4.4.2 KitKat olacak.
Kaynak:Mynet

Share