Yurtdışından Galaxy Note 3 alacaklar dikkat!

Samsung’un merakla beklenen dev ekranlı akıllı telefonu Galaxy Note 3’ü yurt dışından daha ucuza satın almayı planlıyorsanız size kötü bir haberimiz var. Bu yazıyı okumadan karar vermemeniz yarar var.

Yurtdışından Galaxy Note 3 alacaklar dikkat!

Yurtdışından Galaxy Note 3 alacaklar dikkat!

Samsung Galaxy Note 3 yavaş yavaş bölgesel olarak satışa sunulmaya başlıyor. Ülkemizde 2199TL’lik fiyat etiketine sahip olacağı belirtilen Galaxy Note 3, muhtemel ki bir çok yabancı ülkeden çok daha ucuza satın alınabilecek ancak Samsung’un aldığı bir tedbir, bu konudaki planları suya düşürebilir.

Samsung’un bir süredir konuşulan bölgesel kilit uygulamasına Galaxy Note 3 ile başladığı iddia edildi. Samsung cephesinden konuya dair gelmiş kesin bir bilgi yok ancak cihazların üzerinde European Model ve American Model etiketleri bulunuyor. Bu etiketlerde cihazların belirtilmiş bölgeler dışındaki baz istasyonlarına bağlanamayacağına dikkat çekilmiş. (Roaming ile bağlantı yapılabilecek elbette)

Dolayısıyla Exynos 5 Octa işlemcili versiyon yerine Snapdragon 800 işlemcili ve 4G destekli modeli satın almak isteyen kullanıcıların karşısına bölgesel sim kilit sorunu çıkmış oluyor. Ülkemizde özellikle ABD, Almanya ve Suudi Arabistan’dan getirilen cihazların yoğunlukta olduğu biliniyor. Eğer siz de böyle bir plan içindeyseniz resmi açıklamalar gelene kadar beklemenizde yarar var.

Bölgesel kilit mi başladı?

Bölgesel kilit mi başladı?

Samsung cephesinden şimdilik gelmiş kesin bir açıklama yok ancak Samsung’un İsviçre’deki yetkilileri, burada satılacak cihazlarda bölgesel kilidin bulunmayacağını belirtmiş durumda. Samsung Almanya ise kilidin varlığına ancak devre dışı bırakılabileceğine dair bir açıklamada bulunmuş. Anlayacağınız şimdilik durum biraz karışık ancak kısa bir süre içinde netlik kazanmış olacağını düşünüyoruz.
Kaynak:Mynet

Share