• Home »
  • Uzay »
  • Japonlar Uzayda Kullanmak için İnşaat Makinesi Üretiyor!

Japonlar Uzayda Kullanmak için İnşaat Makinesi Üretiyor!

Japon Uzay Araştırma Ajansı, Ay ve Mars’ta insanların hayatlarını idame ettirmesine yardımcı olması için inşaat makineleri üretmeye hazırlanıyorlar.
japon-uzay
JAXA, ilerleyen süreçte insanların uzayda yaşamasını sağlayacak ilk adımları atma yolunda ilerliyor.

Mars ve Ay odaklı olarak insanların uzayda yaşamlarını devam ettirmelerini için elverişli ortamlara uygun inşaat makineleri yapma planları kuruluyor.

Bu amacı doğrultusunda Kajima ile ortak bir çalışma yürüten Japon Uzay Araştırma Ajansı, şu anda da özerk bir yapı hazırlığı yapıyor.

A4CSEL adındaki inşaat makineleri insanlar tarafından kontrol edilecek. GPS ve tablet bilgisayarlar kullanarak ivmeölçer çözümü makinelerle birleştirilecek.

Bahsi geçen makine daha önce Oita ve Fukuoka barajlarının yapımında kullanılmıştı. Kajima şirketi aynı zamanda işleri kolaylaştırmak için makineler arasında iletişim kopukluğu olmayacağını, tümünün etkileşim halinde bulunacağı söyledi.

cin-ay-uzay-araci

Firmanın uzayda kullanılacak makineler için özel bir yazılım da hazırlayacağı Cnet’teki haberde belirtildi. Ayrıca makinelerin uzaya çıkarılma sürecinde daha hafif olmaları için Taguchi Industrial adındaki bir şirketle de işbirliği yapılacağı belirtiliyor.

Share