Mars’a gece yolculuğu 2018’de

Kızıl Gezegen’e insan göndermeyi amaçlayan projelerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Mars’a gece yolculuğu 2018’de

Mars’a gece yolculuğu 2018’de

Kızıl Gezegen’e insan göndermeyi amaçlayan projelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Mars’a koloni kurmayı, hatta televizyon programına dönüşecek yolculuklar düzenlemeyi amaçlayan projelerin ardından, sıra şimdi de ‘gece yolculuğu’na geldi.

Mars yolcuğu öncesinde Kızıl Gezegen’de nasıl hayatta kalmamız gerektiği konusunda bize yardımcı olacak şehirlere sahibiz.

ABD ‘Inspiration Mars’ derneği, Kızıl Gezegen’e astronot göndermek için kolları sıvadı. Dernek, Ocak 2018’de gerçekleştirilmesi planlanan yolculukla, uzay keşfinde tarihe geçecek bir ilke imza atmak istiyor. Proje kapsamında, iki astronot Mars’ın yörünge hareketi esnasında karanlık kalan yüzüne ulaşacak ve gezegeni görebilmek için gece görüş donanımı kullanacak.

Space.com’un haberine göre, Mars’ın ‘yeşil görünüm altında’ keşfedilmesini öngören proje için çalışmalar çoktan başladı. NASA’nın bu ay başında düzenlediği Future In-Space Operations konferansında konuşan Applied Defense Solutions şirketinden John Carrico, “Ekibimizde yer alan isimlerden biri ordu pilotu. Bize gece görüş donanımı kullanmamızı önerdi… Nasıl bir teknoloji geliştirebileceğimizi değerlendiriyoruz” dedi.

Kaynak:ntvmsnbc

Share