New Horizons’ın yeni hedefi Kuiper Kuşağı!

Plüton’un ardından hedefi büyüten NASA, New Horizons uzay aracını Kuiper Kuşağı’na gönderiyor. 1.5 milyar kilometrelik bir yolculuğun ardından bölgeye ulaşacak olan aracın incelemeleri sonucunda dünya ve diğer gezegenlerin ilk dönemlerine ait yeni bilgilere ulaşılması bekleniyor.
Kuiper-kusagi

9 yıl önce Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın uzaya gönderdiği New Horizons aracı Plüton gezegenin ardından yeni bir hedefe yöneliyor.
Kuiper-kusagi-2

1.5 milyar kilometre uzaklıkta bulunan bir gök cismini incelemek için görevlendirilen New Horizons, 2016 yılında 2014MU69’a doğru yola çıkması ve 3 yıl süren bir yolculuğun ardından Ocak 2019’da 2014MU69’a varması bekleniyor.

Kuiper Kuşağı’nda bulunan ve yaklaşık 50 km genişliğindeki 2014MU69’u inceleyecek olan New Horizons’un Kuiper Kuşağı’ndaki incelenmesinin, dünya ve diğer gezegenlerin ilk dönemlerine ait yeni bilgiler sunması bekleniyor.

new-horizons
Plüton’a yaklaşık 12 bin 500 kilometre yakınlıktan geçen New Horizons, buzul gezegenle ilgili daha önce gizemini koruyan bilgileri ortaya çıkarmış, olmamızı sağlamıştı.

Share