Şili’ye Mars üssü kurulacak

Şili’ye Mars üssü kurulacak

Mars koşullarında bir temsili uzay kolonisi oluşturmak amacıyla üs kuracaklar.
Şili ve birçok ülkeden bilimadamları, dünyanın en kurak yeri olan Şili’deki Atacama çölüne, Mars koşullarında bir temsili uzay kolonisi oluşturmak amacıyla üs kuracaklar.

Şili'ye Mars üssü kurulacak

Şili'ye Mars üssü kurulacak

Şili’de yayımlanan El Mercurio gazetesinin bildirdiğine göre bilimsel, teknolojik ve turistik merkez olacak Ay-Mars Araştırma üssü, bölgenin uluslararası bilim toplumu tarafından güneş radyasyonu ve aşırı sıcaklıkları ile düşük nem oranı ve kuvvetli rüzgarlarından ötürü Dünya’da Mars’a en çok benzeyen yer olarak kabul edilmesinden dolayı buraya inşa edilecek.

Başkent Santiago’nun 1650 kilometre kuzeydoğusunda ve 5150 metre yükseklikteki Chajnantor düzlüğüne inşa edilecek üssün kurucuları arasında NASA, SETI Enstitüsü, Şili uzay ve havacılık kuruluşları, Çin uzay kurumu ile uzay araştırmaları ve Amerikan uzay yarışına hizmet sağlayan 40 kadar şirket bulunuyor.

Bu arada, video paylaşım sitesi YouTube’da da yayınlanan ve NASA’nın Mars’taki robotlardan Spirit’in geçen yıl kaydettiği görüntülerde, ilginç bir oluşum dikkati çekiyor.

YouTube’da “Mars’ta UFO üssü görüntülendi” diye tanıtılan filmdeki tuhaf görüntü izleyenleri şaşırtıyor.

Share