12 yaşında hükümetin sitesini çökertti!

12 yaşındaki çocuk, hükümetin resmi sitesini çökerttiğini itiraf etti!

12 yaşında hükümetin sitesini çökertti!

12 yaşında hükümetin sitesini çökertti!

Hacker olduğu öne sürülen genç çocuğun verdiği zarar ise 60 bin dolar!

Hızla artan internet siteleri ve bu sitelerdeki güvenlik duvarlarını aşmayı başaran hackerlar son dönemin en popüler konularından biri olmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde Kanada’da yaşanan olay ise sosyal ağlar aracılığıyla fark edilen paylaşımlardan yalnızca bir tanesi.

Kanada’da ailesiyle yaşayan 12 yaşındaki çocuk Montreal polisine giderek dünyaca ünlü hacker topluluğu olan “Anonymous” adına birçok hükümet ve polis güçlerine ait resmi siteleri hacklediğini itiraf etti.

Hackleme amacının siyasi olmadığını paylaşan genç hacker, Şili Hükümeti ve Halk Sağlığı Quebec Estitüsü’ne ait resmi siteleri ele geçirdiğini paylaştı. Yaklaşık 60 bin dolarlık zarara yol açtığını ve yalnızca veritabanından kullanıcı bilgilerine ulaştığını öne süren Anonymous gencinin gelecek ay mahkum edileceği biliniyor.

Polis memurlarının adını paylaşmadığı genç hacker’in daha birçok resmi internet sitesinin veritabanına girdiği ve devlet belgelerini değiştirdiği ortaya atılan iddialar arasında yerini alıyor.

12 yaşında bir çocuğun bir grup adına eylemlerde bulunup yakalanmamasına rağmen teslim olması ise oldukça düşündürücü. Akıllara gelen birçok teori söz konusu iken şimdilik en güçlü iddianın Anonymous grubunun adını karalamak.

Kaynak:GerçekGündem

Share