Android’e ‘hırsızlık’ güncellemesi

Android telefonlarda bulunan cihaz yönetici bölümü bu hafta bir güncelleme ile yepyeni özellikler kazandı.

Akıllı telefon kullanıcılarının büyük bir bölümü Android işletim sistemiyle mobil dünyada varlıklarını sürdürürken bu kişilerin bir kısmı yapılan güncellemeleri sıkı sıkıya takip ederken bir kesim de olan bitenin hiç farkında değil. Android telefonlarda bulunan cihaz yönetici bölümü bu hafta bir güncelleme ile yepyeni özellikler kazandı.

Peki bu güncelleme ile ne değişti?
Cihaz yönetici bölümüne gelen güncelleme 1.3.8 olarak yayımlanırken özellikle çalınmaya ve/veya kaybolmaya karşı Android’leriniz artık çok daha güvenli.

android-hirsizlik

Başka bir deyişle bundan sonra telefonunuz çalındığında veya telefonunuzu kaybettiğinizde cihaz yöneticiniz sayesinde numaranızı uzaktan kitleyebilecek ve telefonunuzun içerisinde bulunan önemli dosyalara uzaktan erişim sağlayabileceksiniz.

Tüm bunların yanında android telefonunuzun cihaz yöneticisinde yapacağınız bir ayar sayesinde artık telefonunuzu kaybettiğinizde uzaktan telefonunuza erişerek bulan kişinin belirlediğiniz numarayı araması yönünde bir uyarı penceresi gönderebilecesiniz. Bu yöntem herkesin iyi niyetli olduğu durumlarda işleyecek bir özellik olmakla birlikte Android kullanıcılarının kendini bir nebze de olsa daha güvende hissettirecek bir özellik.
Kaynak:Gerçek Gündem

Share