Bu program Windows’u siliyor!

Virüslerden korunmak için kurduğumuz antivirüs programlarından bir tanesi görülmemiş bir fiyaskoya yol açtı.

Bit defender
Antivirüs programları arasında en başarılılardan birisi olarak görülen Bitdefender’ın son güncellemesi benzeri görülmemiş bir felakete yol açtı.

VİRÜS YERİNE WİNDOWS’U SİLİYOR

Güncellemeyi yapan Windows kullanıcıları programın virüsler yerine bazı Windows dosyalarını silmeye başladığına şahit oldu. Silinen dosyalar Windows’a ait sistem dosyaları olduğu için pek çok kullanıcının bilgisayarı ya tamamen çöktü ya da pek çok programı çalıştıramaz hale geldi.

ŞİRKET ÖZÜR DİLEDİ

Bitdefender CEO’su Florin Talpes tarafından yapılan açıklama ile bütün kullanıcılardan özür dilenirken 10 yıldır sektörde başarıyla kendisine yer edinmiş olan Bitdefender’ın bu kötü durumdan etkilenen bütün kullanıcılara teknik destek vereceği duyuruldu.

KİŞİSEL VERİLER SİLİNMEDİ

Güncelleme sonrası yaşanan bu sorunun sadece Windows’un 64-bitlik versiyonlarında etkili olduğu bildirilirken silinen dosyalar arasında resim, video ya da ofis belgeleri gibi kişisel verilerin olmadığı sadece Windows’un bazı sistem dosyalarının silindiği belirtildi.

Bu durumdan etkilenen binlerce kişi ve kuruluş işletim sistemlerini baştan kurmak zorunda kalırken Bitdefender’ın güvenilirliği büyük yara almış oldu.

Share