Excel 2010’un vazgeçilmez 10 özelliği

Microsoft Excel 2010, öncekine göre daha fazla şekilde bilgileri analiz etmeye, yönetmeye ve paylaşmaya olanak veriyor.

Neredeyse tüm web tarayıcılarından önemli verilerinize hareket halindeyken erişebilir; dosyalarınızı kolaylıkla webe yükleyebilir ve çevrimiçinde diğer insanlarla eşzamanlı olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca yeni veri analizi ve görselleştirme araçları ile önemli trendleri de takip edebilirsiniz.

Excel ipuçları

Excel ipuçları

1- Tek bir hücrede veri şemaları oluşturun

-Excel 2010’daki yeni bir özellik olan Sparklines sayesinde verilerinizdeki modelleri hızlı bir şekilde keşfetmek için tek bir hücre içinde küçük şemalar oluşturabilirsiniz.

-Dönemsel artışlar ve düşüşler gibi önemli veri trendlerini göstermenin hızlı ve kolay bir yoludur ve size zaman kazandırır.

2- Elektronik tablolarınıza her yerden ulaşın

Elektronik tablolarınızı çevrimiçine göndererek herhangi bir bilgisayar veya Windows telefonunuzdan tablolarınıza erişebilir, bunları görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Excel 2010 ile çoklu konum ve aygıtlarda sınıfının en iyisi olan elektronik tablo deneyiminden faydalanabilirsiniz.

-Microsoft Excel Web App. Ofis ile ev veya okulunuzdan uzaktayken görüntüleme deneyiminizden herhangi bir ödün vermeden bir web tarayıcısında çalışma kitaplarını düzenleyebilirsiniz.

-Microsoft Excel Mobile 2010’da akıllı telefonunuz için özellikle hazırlanmış bir Excel mobil sürümünü kullanarak gerektiğinde güncel kalabilir ve anında işlem yapabilirsiniz.

3- Doğru veri noktalarını hızlı bir şekilde sıfırlayın

-Excel 2010, Özet Tablo için yeni filtre geliştirilmesini sağlar.

-PivotTable’ın dilimleyici özelliği ile tablo görünümlerini zenginleştirerek, verileri istediğiniz gibi dinamik olarak bölmelendirebilir ve filtreleyebilirsiniz.
-Yeni arama filtresi sayesinde tablolarınızda ve PivotTable görünümlerinizdeki büyük veri setlerinde arama yapmak için ayıracağınız vakti veri analizlerine ayırabilirsiniz.

4- Birlikte çalışırken birbirinize bağlanın, paylaşın ve daha fazlasını gerçekleştirin

-Excel Web App ile farklı konumlardaki diğer çalışanlarla aynı elektronik tablo üzerinden aynı anda çalışabilir, diğerlerinin yaptıkları değişiklikleri anında görebilir ve çalışma kitabındaki düzenleyici sayısı durum çubuğu ile çalışma kitabı üzerinde sizinle beraber kimlerin de çalıştığını bilebilirsiniz.

5- Veri sunumlarınıza daha etkili hale getirin

-Excel 2010’da yer alan koşullu biçimlendirme ile stiller ve simgeler üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilir ve geliştirilmiş veri çubukları ile belirli öğeleri vurgulayabilirsiniz.

-Ayrıca negatif değerleri daha net görüntüleyebilir, yeni çerçeveli renk geçişlerinin sağladığı renk dolguları ile değerlerinize daha fazla görünürlük ekleyebilirsiniz.

6- Daha etkileşimli ve dinamik PivotChart görünümlerinden faydalanın

-PivotTable görünümlerinden bağımsız olarak, farklı veri görünümlerini doğrudan PivotChart içerisinde görüntüleme, sayılarınız için en cazip görüntüyü analiz etme ve yakalama özelliğini yakalayabilirsiniz.

7- Neredeyse tüm verileri verimli bir şekilde modelleyin ve analiz edin

-Excel 2010 için ücretsiz bir eklenti olan PowerPivot ile birden fazla kaynaktan gelen verileri kolayca birleştirerek, milyonlarca satıra kadar büyük veri setlerini daha hızlı yönetebilirsiniz.

-Şirketinizde Microsoft SharePoint Server 2010 üzerinden veri analizlerini kolayca yayınlayabilir ve diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

-Excel Services raporları üzerinde çalışırken, ‘dilimleyici’, PivotTable ve ‘hızlı sorgu’ özelliklerinden diğer kullanıcılarla aynı anda yarar sağlayabilirsiniz.

8- Tüm işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirin

-Excel 2010’un yeni Microsoft Office Backstage görünümü ile çalışma kitaplarınızı daha kısa sürede kaydedebilir, paylaşabilir, yazdırabilir ve yayımlayabilirsiniz.

-Geliştirilmiş Şerit’leri sayesinde sekmelerinizi size özel hale getirebilir ve sekmelerinizdeki komutlarınıza daha hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

9- Daha büyük ve karmaşık elektronik tablolar oluşturmak için daha fazla güçten yararlanın

-Excel 2010’un yeni 64 bit sürümü ile büyük bilgi hacimlerindeki karmaşık veri setlerini daha kolay ve verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

10-Excel Services üzerinden yayınlayın ve paylaşın

-SharePoint Server 2010 ve Excel Services entegrasyonu ile işletmenizde tabloları web ortamında yayınlayarak, çalışma ortaklarınız, müşterileriniz ve iş ortaklarınız arasında güvenli bilgi paylaşımını tecrübe edebilirsiniz.

Share