Facebook üzerinden para gönderimi

Facebook’un bir süredir bahsedilen yeni özelliğini resmi olarak duyuruldu. ABD merkezli sosyal ağ devi Facebook, Messenger isimli uygulaması üzerinden para transferi yapılabileceğini bildirdi. Yeni özellik firmanın Messenger uygulaması yardımı ile kullanılacak ve para göndermek için uygulama üzerindeki sadece ‘$’ işaretine tıklamak yeterli olacak.

Para transfer etmek isteyenler dilerse bu özelliği Touch ID yani parmak izi ya da PIN numarası girme gibi ek güvenlik önlemleriyle beraber kullanabilecek. Yeni servis ilk olarak Mastercard ya da Visa banka kartlarıyla ve bu kartların bağlı olduğu ABD’deki bir banka hesabıyla birlikte kullanılabilecek. Tabii ki para aktarılacak kişinin de benzer bir kartı ve banka hesabının bulunması gerekiyor. Gelen para bu hesaba otomatik olarak aktarılacak.

Şimdilik sadece duyurusu yapılan ‘Messenger üzerinden para gönderme hizmeti’nin önümüzdeki aylarda iOS, Android ve bilgisayar sürümünün kullanıma sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni servis her zaman olduğu gibi ilk olarak sadece ABD’de kullanılabilecek. Facebook üzerinden para gönderme özelliğinin farklı ülkelerde de kullanılıp kullanılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Facebook para gönderimi konusunda bir limit koyup koymayacağı konusunda da fikir beyan etmedi.
facebook-para-transferi

Türkiye’de uygulanabilir mi?

Facebook üzerinden para gönderme hizmetinin Türkiye’de uygulanabilmesi oldukça zor görünüyor. Neden derseniz Türkiye’de birçok banka kendi müşterileri arasındaki para transferlerinden bile belli bir oranda masraf ya da komisyon aldığı için bunu tahmin etmek çok da zor değil. Facebook Messenger bunu ücretsiz yaptığı için bu durumda nasıl bir yöntem izlenebileceği tam olarak bilinmiyor. Eğer Facebook bankalar ile anlaşır ise bu dediğimiz olabilir ancak şimdilik bu konuda kesin bir bilgi olmadığı için sonuçları bekleyip göreceğiz…

Share