Facebook’a canlı yayın özelliği geliyor

Facebook, Periscope benzeri ‘Live for Mentions’ özelliğini kullanıma sundu.

facebook-periscope
Facebook’un Periscope benzeri bir kullanım sunan canlı yayın hizmeti kullanıma girdi. İlk etapta sadece ünlülerin kullanabildiği bu özelliğin uzun vadede tüm kullanıcılara açık hale gelmesi bekleniyor.

Sosyal medyadaki etkisi her geçen gün artan online canlı yayın servisi Periscope’un başarısı Facebook’u harekete geçirdi.

Bu özelliği kendi platformuna entegre eden sosyal medya devi, Mentions uygulamasına canlı yayın özelliği ekledi.

Onlarca ünlü simayı barındıran ve hayranlarının bu kişileri takip etmelerine olanak sağlayan ‘Mention’ özelliğine gelen canlı yayın uygulaması da sadece ünlü simalar tarafından kullanılabilecek.

Dwayne Johnson, Serena Williams, Ricky Martin, Ricardo Kakà, Jamie Oliver, Martha Stewart ve Michael Bublé şimdilik Facebook‘un ‘Live for Mentions’ isimli özelliğinden yararlanan ünlüler oldu.

facebook-persicope-uygulamasi

Facebook’un canlı video yayını özelliğini tüm kullanıcılara getirip getirmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Ancak şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Facebook bu özelliğini Mentions üzerinden test edip, istenilen başarının yakalanması durumunda tüm kullanıcılara açık hale getirmeyi planlıyor.

Yeni özellik sayesinde ilk etapta sadece Facebook’un belirlediği ünlü isimler canlı yayın yapabilecek, Facebook kullanıcıları da bu yayınlara yorumları ile dahil olabilecek.

Share