Firefox OS’yi androidinizde deneyin

Firefox OS uygulamalarını Android’de çalıştırmanız mümkün.

Mozilla dendiğinde aklımıza ilk önce Firefox web tarayıcısı geliyor. Ancak firmanın bir de Firefox OS adında, kısıtlı sayıda telefonda kullanılan mobil işletim sistemi var. Daha önce de söylediğimiz gibi Firefox OS uygulamalarını Android’de çalıştırmanız, aslında mümkün. Peki bunu nasıl yapmalısınız?
firefox-os

Önce Google Play’den Firefox for Android’i indirip telefonunuza kurmanız, veya 29. sürüme veya üzerine güncellemeniz gerekiyor. Kurulumu yaptıktan sonra Firefox’u açın ve Mozilla’nın uygulama mağazası olan Firefox Marketplace’e gidin. Mağazada biraz dolaşarak uygulamalara göz atın; ardından ilginizi çeken bir uygulamaya dokunun. Firefox OS, aynı normal Android uygulamaları gibi uygulamaların ihtiyaç duyduğu izinler konusunda size bilgi veriyor ve yüklemeden önce onay istiyor.

Uygulamaları çalıştırmak için Firefox OS’a ihtiyacınız olsa da, aynı Google Play’den yüklediğiniz bir uygulama gibi görünüyorlar ve çalışıyorlar. Uygulama kısayolları giriş ekranınıza otomatik olarak eklendiğinden, Firefox’a girmeden uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz.
Kaynak:Chip

Share