Google Plus kapanıyor mu?

Google’ın duyurduğu bu önemli değişiklik, sosyal ağın son günlerine yaklaştığını gösteriyor.

Google’ın yaptığı değişiklik sonucunda YouTube‘a oturum açmak için artık Google+ profiline sahip olmanız gerekmeyecek. Benzer şekilde diğer Google hesapları da Google+ hesabını zorunlu kılmayacak.

Google-plus

YouTube, Gmail gibi Google hizmetlerini kullananlar, bugüne kadar bir Google+ profili oluşturmaları için zorlanmaktaydı. Sosyal ağın kullanıcı sayısını artırmak için kullanılan bu yöntem, birçok kullanıcının hoşuna gitmedi ve Google, sonunda pes etmek zorunda kaldı. Google’ın fotoğraf ve paylaşım bölümü başkan yardımcısı Bradley Horowitz, bir blog gönderisinde konu hakkında şöyle konuştu:

“İnsanlar bize tek hesap üzerinden tüm Google öğelerine ulaşmanın hayatı çok daha kolay kılacağını söylediler. Ancak kullandığınız tüm Google uygulamalarında Google+ profil kimliğinizin kullanılmasının anlamsız olduğunu da duyduk.”

Google+ ilk olarak 2011’de reklam gelirlerini ve trafiğini giderek artıran Facebook‘u duraklatmak amaçlı kullanıma sunulmuş, birçok çevre tarafından Mark Zuckerberg’in sosyal ağı karşısında gerçek bir tehdit olarak değerlendirilmişti. Ancak Google’ın milyonlarca kullanıcısını çeşitli yollarla sosyal ağa zorla üye yapma çabalarına karşın bu, gerçekleşmedi.

Google’ın bu son hamlesi, Google+‘ı kendi başına bırakacak. Yani sosyal ağın diğer Google hizmetlerinin yardımı olmadan, kendi başına hayatta kalmayı başarması gerekiyor. Eğer bunu yapamazsa, Google’ın başarısız hizmetlerine karşı acımasız davranarak kapattığını, ortada gezmelerine pek izin vermediğini biliyoruz.

Share