Google’dan Songza hamlesi

Google bir servisi daha satın aldı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Google, çevrimiçi müzik dinleme servisi Songza’yı satın aldı. Firmanın Google’ın müzik servislerini geliştirmesi bekleniyor.

Çevrimiçi müzik dinleme pazarının giderek büyümesi dev firmaların da bu alana giriş yapmasına neden oluyor. Geçtğimiz günlerde Beats’i satın alan Apple’ın ardından Google da müzik alanında yeni bir satın almaya gitti.

Online müzik dinleme servisi olan Songza, Google tarafından satın alındı. Satış fiyatı ile ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak görüşmeler sırasında New York Post gazetesi 15 milyon dolarlık bir teklifin yapıldığı iddia etmişti.

songza-google

5.5 MİLYON KULLANICISI VAR

7 yıl önce kurulan Songza’nın 5.5 milyon kullanıcısı bulunuyor. Şirketle benzer işler yapan Spotify’ın 40, Pandora’nın ise 70 milyon kullanıcısı bulunuyor. Songza rakiplerine göre çok az abone sayısına sahip olsa da Google’ın firmayı kendi servisi Google Play Music ile entegre edeceği düşünülüyor.

MÜZİĞİ SAATE, HAVA DURUMUNA GÖRE AYARLIYOR

Songza’nın en önemli farklarından biri ise kullanıcının dinlediği müziği günün saatine, hava durumuna ve aktivitelere göre ayarlayabilmesi. Google’ın Songza’nın bu özelliğini de geliştirmesi bekleniyor.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share