Google’dan veri silmenin yolları

Arama çubuğuna yazılanlar, Yüklenen fotoğraflar ek olarak sesli arama servisiyle yapılan aramalar bile Google’ın güçlü havuzlarında bulunuyor.

Ancak kendimize ait olan tüm bu verileri Google’ın hafızasından silmenin yolları da yok değil.

google

Google Reklamları

Google’ın kişisel verilerinizi kullanarak, Karşılığında sizlere uygun reklam sunduğunu bilinen bir gerçek durumda. Google’ın hakkınızda bildiklerinize kolayca öğrenebilirsiniz. Örneğin yapmış olduğunuz aramalara göre Google sizler için bir teknoloji, spor, tarih ve sinemaya ilgi duyan 18 – 25 yaş aralığında bir erkek olduğunuz tahmin ediyor. İlgi alanınıza daha uygun reklamlar görmek isterseniz de bilgilerini güncelleyebilirsiniz.

Sesli Aramalar

Çok daha öncesinde duymamış olabilirsiniz fakat Google sesli arama servisiyle yapmış olduğunuz aramalar dahi kayıt altına alıyor. Google Voice ve Ses Etkinliği içerisinde giderek sesli arama geçmişinizi dinleyerek tekrardan Sil tuşuna basmanız yeterli durumda.

internet-sansuru

Konum Bilgileri

Google web aramalarınızı ve ses kaydettiği gibi çok daha öncesinde nereye gittiğimiz, Hangi yolları kullandığımızı ek olarak hangi restoranda yemek yediğimiz de kaydediyor. Konum geçmişsini sayfasına giderek bu geçmişi silebilir ve Google’un takip sürecini engelleyebilirsiniz.

Share