Hacklenemeyen işletim sistemi geliyor!

Güvenlik konusunda yıllardır akıllara gelen ilk şirketlerden birisi olan Kaspersky, işletim sistemi yapıyor.
shellshock-hacker

İşletim sistemlerinin güvenlik konusunda yeterince iyi olmadığını ve sektörün bu tarz güvenli bir işletim sistemine ihtiyacı olduğunu düşündükleri için Kaspersky OS projesine başladıklarını açıklayan CEO Eugene Kaspersky, işletim sistemi hakkında çok detaylı bilgiler vermedi.

KASPERSKY OS’UN FARKI NE?

CEO tarafından yayınlanan blog yazısında bahsedilen detaylara göre Kaspersky OS kullanıcı dostu olmakla birlikte aynı zamanda da oldukça kişiselleştirilebilir bir işletim sistemi.

KASPERSKY OS

Ayrıca Linux tabanlı olmadığını vurgulamak için ‘İçinde Linux’un kokusu dahi yok’ diyen Eugene Kaspersky, işletim sisteminin 14 yıllık bir geliştirilme süresi içerisinde oluşturulduğunu belirtti.

Kaspersky, işletim sisteminin hacklenemez olduğunu belirtti ve açıklamak olarak ise hacklemek isteyen kişinin ancak kullanıcı bilgilerinin dijital imzasının kırarak işletim sistemine sızabileceğini fakat bunun da kuantum bilgisayarlarıyla ancak mümkün olabileceğini ekledi.

 

Kaspersky’ın işletim sisteminin yayınlanma tarihi konusunda bir bilgi olmasa da oldukça ilgi çekeceği kesin.(Shiftdelete)

Share