Instagram video uygulaması: Boomerang

Facebook’un sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, kısa videolar oluşturmaya imkan tanıyan yeni uygulaması Boomerang’ı tanıttı.

instagram-boomerang
Video paylaşımlarının artması ve eğlenceli içerikler üretilmesi sosyal ağların ilgisini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın iPhone 6s modelleriyle beraber Live Photos adını verdiği hareketli fotoğraf özelliğini tanıtmasının ardından bir diğer hareketli görüntü haberi Instagram’dan geldi.

Popüler fotoğraf paylaşım ağı Instagram, Boomerang isimli yeni uygulamasını tanıttı. Herkese 10 kareden oluşan 1 saniyelik videolar oluşturma imkanı sunan yeni uygulama ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Oluşturulan videolar Instagram üzerinden paylaşılabildiği gibi Twitter ya da Facebook gibi farklı sosyal ağlarda da paylaşılabiliyor. Yeni uygulamanın Facebook‘un kısa bir süre sonra kullanıma sunacağı profilde hareketli video paylaşma özelliğini desteklemek için geliştirilmiş olduğu da düşünülüyor.

Oluşturulan video 4 kez tekrar ederek 4 saniyelik eğlenceli sonuçlar ya da hareketler üretilebiliyor. Tamamen kullanan kişinin hayal gücüne bağlı olan videoları oluşturmak isteyenler Boomerang’ın Android ya da iOS uygulamasını mobil cihazlarına yükleyebiliyor.

Share