İnternet Explorer’da güvenlik açığı uyarısı

Amerikan teknoloji devi Microsoft, internet tarayıcısı Internet Explorer’daki bir güvenlik açığı nedeniyle bilgisayarların tehdit altında olduğu uyarısında bulundu. Windows XP kullanan bilgisayarların özellikle tehdit altında olduğu belirtiliyor.

Amerikan teknoloji devi Microsoft, internet tarayıcısı Internet Explorer’daki bir güvenlik açığı nedeniyle bilgisayarların tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Şirket, açığın Internet Explorer’ın (IE) 6’dan 11’e kadar olan sürümlerini etkilediğini, bazı bilgisayar korsanlarının bundan yararlanmak için saldırılar düzenlediğini belirtti.

Internet pazar payı analizleri yapan NetMarket Share sitesine göre Internet Explorer tarayıcıları, küresel tarayıcı pazarının yüzde 50’sinden fazlasına hakim.

microsoft-xp-internet-explorer

Microsoft açığın araştırıldığını ve “uygun” adımları atacağını açıkladı.

Şirket hafta sonunda yayımladığı güvenlik tavsiyesinde kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak söz konusu adımların aylık güvenlik güncellemeleri ya da güvenlik yaması çıkarılmasını içerebileceğini duyurdu.

‘Windows XP özellikle riskli’

Bununla birlikte güvenlik açığının hâlâ Windows XP işletim sistemini kullananlar için özellikle sorun olabileceği belirtiliyor.

Microsoft’un bu nedenle bu ayın başlarında bu sisteme desteği durdurduğu belirtiliyor.

Şirket artık Windows XP için güvenlik ve yazılım güncellemesi çıkarmayacak.

Siber güvenlik şirketi Symantec, yaptığı testler sonucu, açığın Windows XP’de Internet Explorer’ın çökmesine neden olduğunu belirlediğini açıkladı.

Masa üstü bilgisayarların yüzde 30’unda hâlâ Windows XP kullanıldığı belirtiliyor.

Uzmanlar daha önce bu sistemi kullananların bilgisayar korsanlarının saldırılarına maruz kalabileceği uyarısında bulunmuştu.

Microsoft da kullanıcılara daha yeni iletişim sistemlerine geçmelerini tavsiye etmişti.

Kaynak:Mynet

Share