İşte Live Messenger 2010

İşte Live Messenger 2010

İşte Live Messenger 2010

Windows Live Messenger’ın yeni 2010 sürümü nasıl olacak? İşte yeni Live Messenger…

Microsoft’un bir sonraki Windows Live dalgasına dair ilk görüntüler ortaya çıktı. Windows Live setinin (Live Temel Parçalar) en çok merak edilen parçası Windows Live Messenger 2010’un ilk betasına ait ayrıntılar Neowin.net portalında ortaya çıktı.

2010’da çıkması planlanan Windows Live Wave 4’ün özellikle sosyal ağlarla etkileşime ağırlık vereceği belli oluyor. Zira Live Messenger 2010’un arabiriminde temel değişiklikler söz konusu ve bu değişikliklerden biri de pencereye eklenmiş yeni “Social Stream” (sosyal akış) bölümü. Burada kişi listenizde bulunup Twitter, Facebook ve web günlüğü girdilerini güncelleyen arkadaşlarınızı takip etmeniz mümkün.

Ayrıca birçok Messenger hayranının ek programlara başvurarak elde ettiği bir özellik de artık varsayılan olarak sunuluyor: Sekmeli sohbet. Bu özellik sayesinde tek bir pencerede tüm konuşmalarınız sekmeler halinde gösteriliyor. Live setinin bir diğer bileşeni Live Writer’ın da bir ekran görüntüsü ortaya çıktı. Microsoft yeni beta sürümde Office’ten bilinen Ribbon arabirimine başvurmuş.

Share