Mart Ayı Android kullanım oranı açıklandı

Google’ın her ay başında açıkladığı Android sürümlerinin kullanım oranını sizlerle paylaşıyoruz.

En çok konuşulan konulardan biri olan Android kullanım oranları Google tarafından her ayın başında paylaşılıyor. Üreticiler ve uygulama geliştiriciler için oldukça önemli olan bu veriler, hangi Androidsürümünün ne kadar çok kullanıldığını gözler önüne seriyor. Böylece eski de olsa en çok kullanılan sürümlere destek verilip verilmeyeceği, uygulama geliştiricileri tarafından değerlendiriliyor.
mart-ayi-android-kullanim-oranlari

Mart ayı Android kullanım oranı nasıl şekillenmiş?

Google’ın geçtiğimiz sene peşi sıra duyurduğu Android 4.3 Jelly Bean ve Android 4.4 KitKat sürümleri, yükselişlerini sürdürse de ekosistemde hala önemli bir yeri tutmayı başaramamış gözüküyor. Bunda da üreticilerin güncellemeler konusundaki yavaşlığı en büyük etmen.

Artık Android 2.1 Eclair sürümünü listeye dahil etmeyen Google, Android 2.2 Froyo‘dan en güncel sürümü 4.4 KitKat‘a kadar tüm cihazların kullanım oranlarını, Mart ayı itibariyle açıkladı.

Android 4.4 KitKat yazılımını kullanan cihazlar, ekosistemin yüzde 5.3′ünü oluştururken, hala güncel bir sürüm olarak görülen Android 4.3 Jelly Bean ise yüzde 8.9 oranında bir kullanım oranına sahip.

Genel olarak Jelly Bean olarak adlandırılan Android 4.1, 4.2 ve 4.3′ün kullanım oranının toplamı, Android dünyasının yarısından çoğunu kaplamakta. En çok kullanılan sürüm, yüzde 34.4 ile Android 4.1 ve yüzde 18.1 ile Android 4.2 Jelly Bean oluyor. Jelly Bean ailesinin genel toplamına da baktığımızda yüzde 61,4′lük bir kullanıma tekabül ediyor.

Android-kullanimi

Android 4.0.3 ve Android 4.0.4 sürümlerinin bulunduğu Ice Cream Sandwich ailesi yüzde 14.3′lük bir kullanım oranına sahipken, Android’in Windows XP edasında hala zamana direnen sürümü Android 2.3 Gingerbread ise yüzde 17.8 olarak dikkat çekiyor.

 

Önümüzdeki günlerde Android 4.4.2 KitKat sürümünü kullanan cihazların çıkması ve diğer üst seviye cihazların bu güncellemeyi almasıyla beraber, KitKat kullanımının artacağı öngörülüyor. Fakat hala Android’in, istenilen seviyede güncelleme hızını yakalayamadığı da bir gerçek.
Kaynak:Mynet

Share