Microsoft ve Adobe bir araya geldi

Photoshop ve Illustrator uygulamalarının dokunmatik cihazlarda daha rahat kullanılmasını amaçlayan Microsoft, Adobe ile birlilte yeni özellikler geliştirdi.

Bugünlerde adı daha çok yeni işletim sistemi Windows 10′la beraber anılan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, diğer alanlardaki çalışmalarına da ara vermiş değil. Amerikalı yazılım firması Adobe‘yle bir araya gelen Microsoft, popüler Photoshop uygulamasının dokunmatik cihazlarda daha iyi çalışması için birçok yeni özellik geliştirdi.

microsoft-adobe-max

Photoshop‘u dokunmatik ekranlı bir cihazda kullanan kullanıcılar için eklenen bu özellikleri tanıtmak için Adobe MAX‘te sahneye çıkan Microsoft CEO’su Satya Nadella, bu yeni özelliklerin Windows 8 ve Surface kullanıcıları faydalara da dikkat çekti. Uygulamaya eklenen bu yeni özelliklerin başında, dokunmatik cihazlara özel olarak geliştirilen Playground özelliği geliyor.

Ayrıca Illustrator uygulaması için de birçok yeni özellik geliştiren Microsoft ve Adobe, bu özelliklerin Surface tabletler göz önüne alınarak geliştirildiğini açıkladı. Illustrator’a eklenen bu yenilikler sayesinde Surface kullanıcılarının dijital kalem veya parmaklarını kullanarak daha rahat çizim yapabileceklerini belirten Microsoft yetkilisi Panos Panay, Surface Pro 3‘teki dijital kalemin bu özelliği daha da etkili olarak kullanmaya olanak sağladığını söyledi.
Kaynak:Mynet

Share