MS Office 2010 Hakkında İp Uçları

Geçici olarak yayınlanan bir video, Office 2010 hakkında ip uçları veren bir tanıtım videosu olabileceği şüphelerini doğurdu.

Geçtiğimiz günlerde, bir web sitesinde geçici olarak Office 2010 tanıtım videoları yer almış ve hemen yayından kaldırılmıştı. Ancak yine de bazı kullanıcıların dikkatinden kaçmayan bu video, Microsoft’un kazayla yayınlamaması ihtimaline karşılık Office 10 hakkında yeni ip uçları olabileceğini gösteriyor.

ms office 2010

ms office 2010

Office 2003 ve 2007 arasındaki büyük değişimi gözönünde bulundurduğumuzda, Office 14 hakkındaki izlenimlerin o kadar da etkileyici olmadığı belirtiliyor. Tabi tüm bu açıklamalar, videosu yayınlanan programın Microsoft tarafından geliştirilen Office 2010 tanıtımı üzerine olduğu farzedilerek yapılıyor.

Microsoft kullanıcılarının ilgisini çekebilecek ve videoda yer alan bazı özellikler şöyle sıralanıyor:

Power Point 3 boyutlu hale getirilmiş. Sunum hazırlarken kullanılan grafiklerin 3 boyutlu hale getirmek için “render” etmek yerine direkt olarak power point içinde kullanma imkanı sunacak.

Microsoft Excel ve Word’de kullanılan Format Painter, Power Point’te de kullanılabilecek ve Animation Painter halinde yer alacak. Uygulanan animasyonun kopyalanıp yapıştırılmasını sağlayan bu özellik sayesinde Power Point’te yer alan nesnelerin kullanımı kolaylaştırılacak.

Word 07, Excel 07 ve PowerPoint 07′de yer alan uygulamalarda bulunan “şerit” arayüzü, Office 2010′da Outlook uygulamasında da yer alacak. Kullanıcılar, “hızlı adımlar” kısmını kendi kullanımlarına göre düzenleyebilecekler.

Sahne Arkası’nın en önemli özellikleri arasında ise, Dosya > Aç ve Dosya > Kaydet komutlarının doğrudan verilmiş olması bulunuyor.

Office 2010′da doğrudan Sahne Arkası’na eklenebilen yeni Baskı Önizlemesi ile yazdırmak için bekleyen belgelerin önizleme uygulaması için, şuanda olduğu gibi ayrı bir uygulama başlatmak gerekmeyecek.

Office 2010′un tüm bu sayılan yeni özelliklerin dışında fazla etkileyici özelliklerinin bulunduğu söylenemez. Özellikle de bilişim piyasasındaki rekabet koşulları gözönünde bulundurulduğunda, yayınlanan bu video’nun yeni Office 2010′a ait olması halinde, Microsoft’u büyük zorlukların beklediğini söyleyebiliriz.

Share