Musk: ‘Pravda’ isimli medya güvenilirliği oylama sitesi kuracağım

ABD’li girişimci Elon Musk, gazeteciler ve basın kuruluşlarının güvenilirliklerinin oylanabileceği bir site kuracağını açıkladı. Musk, siteye Rusça ‘gerçek’ anlamına gelen ‘Pravda’ ismini vereceğini ifade etti.

Son dönemde kendisi ve şirketleri hakkında çıkan haberlere kızan Musk, dün paylaştığı tweet’lerle ‘Pravda’ isimli yeni bir site kuracağını açıkladı.

Musk, bu site sayesinde insanların haberlerin gerçek olup olmadığını, muhabirler ve editörlerin yanı sıra basın kuruluşlarının güvenilirliğini oylayacağını belirtti.

‘GÜVENİLİRLİĞİNİZİ KAYBETTİNİZ’

Musk, ayrıca sık sık ‘yalan haberlerden’ şikayet eden ABD Başkanı Donald Trump’a benzetildiğini de belirterek, ona destek çıktı. Musk, basının güvenilirliğini kaybettiğini kaydetti.

Musk “Sizde neden seçildi? Zira artık kimse size inanmıyor. Güvenilirliğinizi uzun zaman önce kaybettiniz” ifadelerini kullandı.

ANKET AÇTI, DESTEK TOPLADI

Musk daha sonra da sitenin kurulumunu oylamaya açtı. Kullanıcıların yüzde 80’inden fazlası böyle bir sitenin iyi olacağını ifade etti.

Musk, Rusça ‘gerçek’ anlamına gelen ‘Pravda’ kelimesini neden seçtiğini açıklamadı. Ancak Pravda, Sovyetler Birliği döneminde Komünist Parti Merkez Komitesi’nin resmi gazetesiydi.

Musk’ın bu adımı Tesla Model 3 aracının üretimindeki sorunlar ve araçla yaşanan kazalar sonrasında şirket hakkında çıkan haberlerin ardından geldi.

Share