ODTÜ Online Eğitim Programında Yeni Dönem başlıyor

Türkiye’nin en büyük online eğitim programlarından olan ODTÜ – Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı’nda, 20. dönem kayıtları başladı! Eylül 2016’da başlayacak olan eğitime, kayıt için son tarih 2 Eylül 2016!

btsp -alt2016

ODTÜ(ORta Doğu Teknik Üniversitesi) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 19 yıldır aralıksız olarak her sene düzenlenen ve her sene güncellenen içeriği ile “Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı (BTSP) ”; kendisini bilgisayar mühendisliği alanında geliştirmek isteyen ve ülkemizde büyük miktarda nitelikli eleman açığının yaşandığı bilgi teknolojileri alanında çalışmak isteyen kişilere online eğitim fırsatı sunuyor. 200 kişilik kontenjanıyla ve bugüne kadar vermiş olduğu 2.000’in üzerinde sertifikalı mezunla Türkiye’nin en büyük online eğitim programlarından olan BTSP, online eğitim sayesinde, Türkiye’nin her yerinden katılımcılara istedikleri zaman, istedikleri yerde, ODTÜ kalitesinde eğitim alma olanağı sağlıyor.

Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı, ODTÜ – Bilgisayar Mühendisliğinin temel 8 dersini İnternet üzerinden ve yüz yüze eğitimlerle destek verilerek toplam 9 ayda (4 dönem) katılımcılara sunuyor. Programda her dönem 2 ders olmak üzere toplamda 8 ders işleniyor ve bu dersler ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği programının temel derslerini içeren ve ODTÜ hocaları tarafından hazırlanan Türkçe içerikler. Dönem sonlarında ise katılımcılar ODTÜ öğretim görevlileri ile yüz yüze dersler ve sınavlar için ODTÜ’ye davet ediliyor. Yapılacak sınavlar sonunda başarılı olan katılımcılar bilgi teknolojileri uzmanı olduğuna dair ODTÜ tarafından hazırlanan resmi meslek sertifikasına hak kazanıyorlar.

Bu eğitim programın özel yanı ise, ilkel örneklerinde olduğu gibi ders notlarının internet aracılığı ile katılımcılara ulaştırılmasıyla sınırlı kalmaması. İlgili videolar, görsel ve işitsel öğelerle desteklenen eğitim içerikleri ve tartışma odaları sayesinde oluşturulan karşılıklı etkileşim kanalları, konuları bilgisayar başında okumanın ötesinde, katılımcıların ODTÜ öğretim görevlileri ve birbirleri ile devamlı iletişim halinde kalabilmesini sağlıyor ve aynı zamanda sıkılmadan dersleri takip edebilmesine yardımcı oluyor.

BTSP 2016 mini

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Business Management Institute işbirliğinde düzenlenen program, bu sene 20. dönemini düzenliyor. Kayıtlar alınmaya başlandı, son kayıt tarihi 2 Eylül 2016, eğitim ise Eylül 2016 tarihinde başlıyor olacak. Eğitim hakkında daha detaylı bilgi için “ODTÜ Sanal Kampüsü” web sitesini  http://idea.metu.edu.tr/  linkinden ziyaret edebilirsiniz.

 

Share