Opera’nın kral olduğu tek yer

Ne IE, ne Firefox, ne Chrome! Öyle bir ülke var ki, orada herkes Opera’ya adeta aşık…

Opera'nın kral olduğu tek yer

Opera'nın kral olduğu tek yer

Farklı yazılımlar, dünyanın çeşitli bölgelerinde çok farklı kullanım oranlarına sahip olabiliyorlar. Örneğin web tarayıcılarına baktığımızda Rusya ile ABD arasında önemli bir fark bulunuyor. Opera, ABD’de sadece yüzde 0.5 kullanım oranına sahipken Rusya’da yüzde 28 ile ikinci en çok kullanılan tarayıcı (birinci tarayıcı ise Firefox).

Rusya’da tarayıcı piyasasının yaklaşık yüzde 28’ine sahip olan Norveçli Opera, kendi ülkesinde daha düşük bir kullanım oranına sahip. Peki Ruslar, Opera’da bu kadar çekici ne buluyorlar? Görünüşe bakılırsa birçok şey: Tarayıcının sayfa işleme ve JavaScript performansı, Chrome ve Firefox gibi bilinen tarayıcılarla başbaşa seyrediyor. Opera aynı zamanda kişiselleştirmeye en çok izin veren tarayayıcılardan. Bunun yanında opera:config sayfası ile birçok faydalı ince ayara ulaşılabiliyor, eklentiler yüklenebiliyor.

Opera’nın eklentileri, Chrome ve Firefox’dakinin tersine yeniden başlatmaya gerek kalmadan yüklenebiliyor. Bunun yanında uTorrent gibi bir P2P yazılımı yüklemekle uğraşmak istemeyenler için Opera, entegre bir destek sunuyor.

Share