Sesi yazıya çevirme programı ‘Voicedocs’

Voicedocs, konuştuklarımızı yazıya döken otomatik sesi yazıya çevirme programıdır. Bu program parmaklarınız yorulmadan kolayca konuştuklarınızı Windows bilgisayarda yazmaya başlayacaktır.

voicedoc-sesi-yaziya-doken-program

Dökümanları oluşturmak için klavyede yazmak yerine daha hızlı yol sunan Voicedocs tamamen Türkçe destekli bir uygulama.

Voicedocs’u benzer konuşmayı yazıya çevirme uygulamalarından ayıran önemli özellikler bulunuyor; uygulamanın konuşmalarınızı metine çevirdikten sonra bu metinleri bilgisayarda tüm programlara aktarabilmesi ve büyük harfleri ve noktalama işaretlerini yazılara otomatik eklemesi.

Voicedocs Nasıl Kullanılır?

http://voicedocs.com sitesinden Windows bilgisayarınıza yüklenebilen Voicedocs uygulaması ses algılama aracı olarak Android veya iOS cihazınızı kullanmakta. Bu üzden telefona da Voicedocs mobil uygulamasını yüklemek gerekiyor. Mobil cihazınızdaki ve bilgisayarınızdaki Voicedocs programlarının birbiriyle iletişim kurabilmeleri için bilgisayardaki programın verdiği eşleştirme kodunu telefonunuza girmeniz gerekiyor. Eşleştirmeden sonra telefona konuştuğunuz kelimeler yazıya dönüştürülerek bilgisayarınızda imleçin bulunduğu pencereye (Mesela, Microsoft Word) yazılıyor.

İnternet üzerinden çalışan bu uygulama 30 günlük ücretsiz deneme sürümü ile gelmektedir.

Share