Tinder kullanıcılarını bekleyen tehlike

Tinder ve türevi uygulamalarda tanışanlar dikkatli davranmadıklarında hayatı tehlikeye giriyor ve bakın neler oluyor neler?
tinder-uygulamasi

Görünüşe göre insanların büyük bir kısmının yeni yıl hedeflerinin arasında “yeni biriyle tanışmak” yer alıyor. Zira Tinder, en yüksek aktif kullanıcı sayısına 3 Ocak tarihinde ulaştığını söylüyor. Uygulama, 2012 yılından beri 100 milyon indirmeye ulaşmış durumda. CEO Sean Rad’in söylediğine göre “daha fazla indirme, anlamlı bağlantılar yaratmak ve eşleştirmeler oluşturma potansiyeli” sunmakta ve yeni özellikler de “yolda.” Ancak Birleşik Krallık(UK) polis istatistiklerine göre yeni Tinder kullanıcılarının dikkatli olmalarında fayda var.

The Telegraph’ın haberine göre Birleşik Krallık’ta 2015 yılı içerisinde Tinder veya Grindr’ı içeren 412 suç bildirildi. Bu sayı 2014’te 204 ve 2013 yılında sadece 55’di. Bu suçların çoğu cinsellik veya şiddet öğeleri içerse de, uygulamaların her dava için doğrudan etkili olduğu söylenemez. Bazı davalarda haraç istenmesi de söz konusuydu. Hatta İrlanda’da bir davada, bir kişinin Twitter‘da tanıştığı birine tecavüz ettiği söylenirken, bir başka kişi de Grindr kullanan 14 yaşında bir çocuk ile ilişki yaşaması sebebiyle hapse atılmıştı. Gloucester’da bir çift ise, Grindr’da tanıştıkları bir kişiye şantaj yapmaktan dolayı hapse atılmıştı.

Ne yazık ki özellikle yeni kullanıcılar, bu uygulamaların tehlikelerini anlayamıyor. Birleşik Krallık polisi, birinden emin olana kadar, özellikle sizi bu konuda sıkıştırıyorlarsa, hiçbir kişisel bilginin paylaşılmamasını öneriyor. Eğer biriyle buluşmaya karar verirseniz, güvendiğiniz bir arkadaşınıza nereye gittiğinizi söylemeniz ve kendisi ile iletişim halinde kalmanız da öneriler arasında…

Share