Twitter tam 300 bin dolar para dağıttı!

Twitter, yaklaşık iki yıl önce başlattığı programla birlikte sitede açık bulanları ödüllendireceğini açıklamıştı. Yayınlanan raporda ise bugüne kadar kaç kişinin ödül aldığı açıklandı.
Twitter-para
2014 yılında başlayan Twitter’da açık bulma programına bugüne kadar 5,171 farklı rapor gönderildiğini açıklayan şirket, bu raporların ise 1,662 kişi tarafından gönderildiğini açıkladı. Yapılan tüm raporlara verilen ödülün toplamı ise 322,420 dolar olduğu belirtilirken, tek seferde yapılan en yüksek ödeme ise 12,040 dolar oldu. Benzer bir program Facebook için de başlatılmış ve Facebook’ta açık bulanlara milyon dolardan fazla ödül verilmişti.

Twitter üzerinde açık bulan kişilerin tek seferde kazandığı ödül miktarı düşük olsa da, bir kişi sadece bir kere ödüllendirilmediği için toplamda kazanılan ödüllerin miktarı da bir hayli fazlaydı. Yapılan açıklamada ismi verilmeyen bir bug avcısının, 100,000 dolardan fazla ödül kazandığı açıklandı. 2015 yılında en çok kazanan kişi ise 54,000 dolar dolaylarında ödül aldı. Sitede bulunması muhtemel hataların sadece %20’sinin bulunduğunu da söyleyen Twitter, yeterli çabayı gösteren birinin daha fazla ödül alabileceğinin de altını çizdi.

Share