WhatsApp’ta büyük yenilik!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Artık mesajlarınızı özel karakterlerle belirleme şansına sahipsiniz. Artık dilediğiniz kelimeleri italik,kalın ve üstü çizili şekilde vurgulayabilirsiniz.

whatsapp-masaustu

Whatsapp; Windows 8, Windows 10 ve Mac OS X 10.9 (Mavericks) ve üstü sürüm işletim sistemleri için kendi uygulamasını bu sabah yayınladı. Uygulama ile birlikte kullanıcıların ayrıca Whatsapp Web’i kullanmalarına gerek kalmazken, artık uygulamayı ücretsiz olarak indirerek de kullanıcılar bilgisayar başında çalışmalarını sürdürebilecek.

WhatsApp son zamanlarda eklediği yeni özelliklerine bir yenisini daha eklediği güncellemeyi aldı.

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması haline gelen WhatsApp’a son dönemlerde gelen yeni özelliklerine bir güncelleme ile yenisini eklendi. Artık WhatsApp üzerinden atacağınız mesajlarınızdaki yazıları özel karakterlerle belirginleştirebilecek, dilerseniz kalın, italik veya üstü çizili gibi özellikler ekleyebileceksiniz.

WhatsApp son zamanlarda eklediği yeni özelliklerine bir yenisini daha eklediği güncellemeyi aldı.

WhatsApp yeniliğe doymuyor. Yepyeni özellikleri ise kısa süre içerisinde mobile gelecek.

ARAYICI ZORUNLULUĞU ORTADAN KALKTI

Whatsapp’ın uygulamasının bilgisayarlara gelmesiyle birlikte artık tarayıcı kullanma zorunluluğu da kalmadı; zira uygulama arkaplanda çalışacağından kullandığınız tarayıcıda bir sekmeyi Whatsapp için ayırmak gerekmeyecek.

WHATSAPP UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulama şu an Windows 8’in altı Windows sürümlerinde çalışmıyor. Yeni sürüm Windows ve Mac OS kullananların QR kodunu taratmaları gerekiyor; tıpkı Whatsapp Web’de olduğu gibi. Böylece Whatsapp’a bağlandığınızda bildirimler de aynen diğer uygulamalarda olduğu gibi ekranın sağ alt bölümünde görülecek.

Whatsapp’ın mobil uygulamasının ardından bilgisayarlar için özel bir uygulama da çok yakında kullanıcılara bu sabah sunuldu. Bilgisayar başında Whatsapp üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapmak ilerleyen haftalarda mümkün olacak.

Peki, WhatsApp’ın masaüstü uygulamaları kullanıcılarına neler sunuyor?

WhatsApp masaüstü versiyonunu geçtiğimiz yıl yayınlamış ancak uygulamanın kullanıcıya getirdiği kısıtlamalar sıklıkla eleştirilmişti.

Yeni versiyon ile bu kısıtlamaların kalktığını görüyoruz. Zira yeni versiyonda tarayıcı kullanma zorunluluğu tarih oldu. Başka bir deyişle WhatsApp tarayıcıya olan bağımlılığı ortadan kaldırdı.

Peki WhatsApp’ı bilgisayarınızda kullanmak için yapmanız gerekenler neler?

Bu uygulamayı bilgisayarınızda kullanmak için ilk etapta QR kodunu taratmanız gerekiyor.

Bu işlemin ardından WhatsApp’ın mobil uygulamasını bilgisayarınız ile eşlemiş oluyorsunuz.

whatsapp-yeni-ikonlar

Facebook‘un bünyesinde bulunan Whatsapp’ın yeni uygulaması Windows 8, Windows 10 ve Mac OS X 10.9 ve üstü işletim sistemleri ile kullanılabilecek.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Artık mesajlarınızı özel karakterlerle belirleme şansına sahipsiniz. Artık dilediğiniz kelimeleri italik,kalın ve üstü çizili şekilde vurgulayabilirsiniz.

Kelimeyi kalın göstermek için başına ve sonuna birer yıldız işareti (*kalın*) koymanız gerekiyor. İtalik yapmak için yine aynı şekilde iki alt çizgi arasına almanız (_italik_) şart. Üstü çizili yazmak için kelimeleri tilde işaretiyle (~cizili~) çevrelemeniz gerekli.

Bunların yanında mesajları hemen bildirimden yanıtlamanızı sağlayan ”Hızlı Cevap” özelliğini de barındırıyor. Birden fazla sohbeti aynı anda arşivleme, silme veya sessize alma gibi özellikler de kullanıcıya sunuluyor. Sohbetin içindeyken hızlı kameraya dokunarak galeriden fotoğraf veya video seçme şansına da tercihinize bırakıyor. Güncelleme, sohbet duvar kağıdı için sunulan düz renklerden birini seçme opsiyonu da barındırıyor.

Share