Windows 10, 400 milyon kullanıcıya ulaştı

Microsoft tarafından yapılan açıklamada en son işletim sistemleri olan Windows 10’un, 400 milyon aktif cihazda kullandığı duyuruldu.
windows-10-ekran

Haziran ayında Windows 10 kurulu cihaz sayısını 350 milyon olarak açıklayan yazılım devi, aradan geçen 3 aylık sürede aktif cihaz sayısını 50 milyon artırarak 400 milyona çıkardığını duyurdu.

Microsoft, Windows 10 ile çalışan cihazlar konusunda kendisine ‘2018 yılına kadar 1 milyar aktif cihaz’ hedefi koymuştu. Fakat bu rakama ulaşması şu anlık mümkün gibi gözükmüyor. Geçtiğimiz temmuz ayında ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltme imkânı biterken, aylık olarak 30 milyon yükseltme ortalamasının da aybaşına 16 milyona düştüğü görülüyor.

İşte bu belirsizliği ortadan kaldırmak için harika bir ürün geliştirildi. ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan BSX Athletics isimli bir ekip, akıllı saat benzeri bir ürün geliştirdi. LVL ismi verilen cihazın 6 önemli fonksiyonu bulunuyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını tespit eden LVL aynı zamanda nabız ölçüyor, uyku alışkanlığını düzenliyor, kalori takibi yapıyor ve adım sayabiliyor. Ayrıca akıllı telefonlara yüklenen mobil uygulama sayesinde vücut verileri anlık olarak takip edilebiliyor. Kickstarter üzerinden satışa sunulan ürün kısa sürede büyük ilgi gördü. 50 bin dolar ve üzeri bağış/sipariş hedefi koyan ekip, 2-3 günlük süreçte 430 bin dolar geri dönüş aldı. Üstelik kampanyanın sona ermesi için daha 37 gün bulunuyor. Söz konusu hidrasyon cihazının satış fiyatı 99 dolar ile 499 dolar arasında değişiyor.

Microsoft yaptığı açıklamada Windows 10’un uyum sağlama hızının 7 ye nazaran %115 daha hızlı olduğu iddiasında bulunurken, rakamlar yazılım devinin hedefine ulaşma konusunda sıkıntı yaşayacağını ve 2019 veya 2020 yılına kadar bekleyebileceğini gösteriyor.

Microsoft, hedefine ulaşabilmek için Windows Phone platformuna da bel bağlamıştı. Fakat akıllı telefon piyasasında bir türlü istediği ivmeyi yakalayamayan teknoloji devinin Pazar payı da yüzde 1’in altına inmiş durumda. Microsoft, hedefini revize edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yapmaktan da çekiniyor. Yazılım devinin hedefine ulaşması için daha sağlam ve iyi konsantre olması gerekiyor.

Share