Windows 10’a dev güncelleme!

Microsoft, Windows 10 için yayınlayacağı ikinci büyük güncellemenin adını, tarihini ve fazlasını resmi olarak tanıttı.
windows-10

Microsoft, Windows’un ilk büyük güncellemesi olan Anniversary Update’i geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlamıştı. O zamandan beri, doğal olarak ikinci büyük güncelleme sürekli dedikodulara konu oluyordu. Şimdiye dek Redstone 2kod adıyla haberlere konu olan bu güncelleme, şirketin New York’ta düzenlediği etkinlikte resmi olarak duyuruldu.

Windows 10 Creators Update resmi adıyla duyurulan güncelleme, “2017’nin başlarında” yayınlanacak; en azından Microsoft’un bize söylediği bu. Dahası, ilk Insider Ön İzlemesi, bu hafta bitmeden Insider’lara dağıtılmaya başlanacak.

Açıklamaya göre Windows 10 Creators Update’in kendini hissetireceği 3 ana başlık söz konusu. Bunlar sanal ve artırılmış gerçeklik, 4K destekli oyun deneyimi ve herkesin birbiriyle bağlantılı kalması. Ayrıca Microsoft’un güncelleme için belirlediği bir de slogan var: “3D for everyone – Herkes için 3D”

Microsoft, özellikle 3D konusuna bu güncellemede büyük önem veriyor. Güncelleme ile birlikte, yılların Windows aracı Paint de yeni bir isme kavuşuyor:Paint 3D. Ayrıca yeni bir uygulama da kullanıcıları bekliyor. Windows Capture 3Disimli uygulama, kamerayı kullanarak, nesneleri 3D olarak kaydetmemizi sağlıyor; üstelik bunu gerçek zamanlı olarak yapabiliyor.

Share