Windows 7 sahalara indi

Windows 7 sahalara indi

Windows 7 sahalara indi

Uzun zamandır merakla beklenen Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 nihayet satışa sunuldu.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, bugün tüm dünyayla aynı anda satışa sunulan Windows 7’nin yıl sonuna dek 600-700 bin civarında satılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Mustafa Çağan, Windows 7’nin tanıtımı için Santralİstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, 3 yıl önce Windows Vista’yı piyasaya sunduklarını, aradan geçen zamanda yaşanılan ekonomik krize karşın Windows’un yatırımlarını durdurmadığını söyledi.

Microsoft’un bu yıl için planlanan Ar-Ge harcamasının 9.5 milyar dolar olduğunu dile getiren Çağan, bu yatırımla şirketin IT pazarındaki en büyük yatırıma sahip şirket olduğunu kaydetti.

Windows 7’nin beta sürümünün tüm dünyada 16.5 milyon kişi tarafından kullanıldığını belirten Çağan, “Türkiye, Windows 7’nin beta sürümünü kullanmada 600 bin kişiyle Brezilya’dan sonra 2. sırada” dedi.

Çağan, Windows 7’nin, piyasadaki donanımların yüzde 96’sına denk gelen 80 bin donanımla uyumlu çalıştığını vurgulayarak, “Analistler de Windows 7’nin çıkmasıyla Temmuz 2009-Haziran 2010 dönemi için 2.4 milyon olarak tahmin edilen bilgisayar satışını 3.1 milyona çıkardılar. Bunda Windows 7’nin çıkması ve Türkiye’nin krizin etkilerini üzerinden atmaya başlamasının önemli rolü var” diye konuştu.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Çağan, gelecek yılın haziran ayına dek satılması tahmin edilen 3.1 milyon bilgisayarın 2.5 milyonunda Windows 7’nin kullanılacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Çağan, Windows 7’nin, bilgisayar satışlarını hareketlendireceğini de belirterek, “Yıl sonuna kadar 600-700 bin civarında Windows 7’nin satılmasını hedefliyoruz” dedi.

Bu arada Windows 7 etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Deney 7” yarışmasının birincisi de toplantıda açıklandı. İnternet ortamında 7 gün süresince arkadaşlarından destek alarak 77 görevi tamamlayan “Deney 7”nin birincisi Nazlı Çelebi oldu.
Çelebi’ye, 20 bin liralık ödülü Çağan tarafından verildi.

WINDOWS 7

Windows 7, Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate olarak 4 ayrı sürüm halinde tüm dünyayla aynı anda satışa sunuldu.

“Windows, Sınırsız Yaşam” sloganıyla satışa sunulan Microsoft’un yeni nesil işletim sistemiyle “Arama” ile “Başlat” mönüsünden yalnızca birkaç sözcük girerek bilgisayarınızdaki belgelere, e-postalara, şarkılara ya da herhangi bir dosyaya ulaşıp anında yerini saptamanız mümkün.

Gelişmiş görev çubuğuyla dosyaları açıp bilgisayarınızda daha hızlı gezinebilirsiniz. Hatta en sık kullandığınız programları görev çubuğuna sabitleyebilir ve böylece tek bir tıklamayla ulaşabilirsiniz.

Jump List ile düzenli olarak kullandığınız dosyaları yalnızca 2 tıklamayla açabilirsiniz.

Windows 7, açık pencereleri yeniden boyutlandırmak ve düzenlemek için yeni yollar da sunuyor. Snap özelliğiyle 2 pencereyi ekranın karşılıklı iki kenarına doğru iterek düzgün bir biçimde yanyana getirebiliyorsunuz. Ayrıca bir pencereye tıklayıp fareyi biraz salladığınızda diğer pencereler küçülerek çalışma alanınızın ferahlamasını sağlıyor. Aynı hareketle pencereleri eski yerine de getirebiliyorsunuz.

Daha az sistem mesajları, açılır ögeler ve uyarılar alınması için tasarlanan Windows 7 ile çalışırken daha az kesinti yaşanıyor.

Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları ise “Windows 7 Home Basic” için 123 dolar, “Windows 7 Home Premium” için 145 dolar, “Windows 7 Professional” için 236 dolar ve “Windows 7 Ultimate” için 250 dolar.

Share