Windows 7’yi çökerten güncelleme

Windows 7’yi çökerten güncelleme

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows güncellemesi, bazı PC’leri fena kilitledi! Peki ne yapmalı?

Microsoft, Windows 7 için yayınladığı kernel güncellemesi KB2982791’i, sistemlerde soruna yol açtığı gerekçesiyle geri çekmeye başladı. Güncellemenin başta sadece Windows 7’de sorun çıkardığı düşünülse de, daha sonra tüm sürümlerin etkilendiği anlaşıldı.

windows7-guncelleme

Güncelleme, Windows’un rastgele bir biçimde kilitlenmesine ve mavi ekran sorununa yol açabiliyor. Microsoft forumlarında ve internette birçok kullanıcının dile getirdiği sorun, 0x050 hata koduyla ve şu hata mesajıyla karşınıza çıkabiliyor: “PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Sorunun KB2976897, KB2982791 ve KB2970228 güncellemelerinden kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Bunlardan ikisi, Windows 7’nin kernel’ini güncelliyor. Kalan güncelleme ise yeni Ruble simgesini sisteme ekliyor.

KB2982791 güncellemesini yükleyenlerden iseniz, onu kaldırmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için Denetim Masası > Programlar > Programlar ve işlevler > Yüklü güncellemeleri göster yolunu izleyebilir ve listeden güncellemeyi bulup, kaldırabilirsiniz. Sorunu çözemezseniz, Microsoft forumlarının bu sayfasına göz atabilirsiniz.

Kaynak:Radikal

Share