Windows kullanıcılarının sayısı azalıyor

Microsoft’un yürüttüğü sıkı çalışmaya rağmen istenilen ilgiyi görmeyen Windows’a ilerleyen yıllarda daha az kullanıcının geçeceği belirtiliyor.

Popüler işletim sistemi Windows‘un son sürümleriyle istediği başarıyı yakalayamayan teknoloji devi Microsoft, daha fazla kullanıcıyı işletim sistemine çekmek için sıkı bir çalışma yürütüyor. İşletim sistemini farklı platformlara taşıyarak kullanıcı sayısını arttırmak isteyen Microsoft elinden geleni yapıyor olsa da, kullanıcı sayılarında istenen artış görülmeyek gibi görünüyor.

windows

Araştırma şirketi Gartner tarafından yayınlanan yeni rapora göre 2013 yılında satılan 2.33 milyar cihazın yüzde 13.96′sında Windows yüklüydü ve bu yılki rakamlarda bundan pek farklı olmayacak. Bu yılın sonuna kadar satılması beklenen 2.43 milyar cihazın yaklaşık yüzde 13.7′sinde Microsoft‘un işletim sisteminin yer alacağı tahmin ediliyor. Bu da demek oluyor ki Windows’un yıldan yıla gösterdiği artış yüzde 1′in bile altın kalacak. Microsoft’un işletim sistemiyle istediği başarıyı elde edememesinin temel sebeplerinin başında ise mobil platformlarda Android ve iOS’un çok daha gerisinde kalması geliyor.

Kaynak:Mynet

Share