Windows XP için 9.2 Milyon Dolar

Microsoft’un desteğini çektiği efsane işletim sistemi Windows XP için İngiltere, 9.2 Milyon Dolar teklif etti.

2001 yılından beri hayatımızda olan ve hala pek çok devlet, banka ve kurum tarafından kullanılan Windows XP için, geçtiğimiz günlerde Microsoft desteğini çekti. Zaten pek gelmeyen güncellemeler, artık XP için hiç gelmeyecek. Bu da demek oluyor ki XP’nin yeni saldırılara karşı daha fazla korumasız olduğu.

Windows XP tabanlı bilgisayar çözümlerini yenilemeyen pek çok devletten biri de İngiltere. İngiliz hükümeti, Microsoft’a 2015 yılının Nisan ayına kadar XP’ye destek vermesi için 9.2 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Yeni durumla beraber 2015 yılına kadar yavaş yavaş sistemlerini yenilemeye başlayacak olan ülke, güvenlik açığı yaşamadan yumuşak bir geçiş yapabilecek. Teklifin onaylanmasıyla beraber Microsoft, belli bir ücret karşılığında İngiliz hükümetine ait bilgisayarları koruyacak ve gerektiği zaman çıkacak güncellemelerle destekleyecek.

microsoft-windows-xp

İngiliz hükümeti sadece Windows XP için değil, Office 2003 ve Exchange 2003 için de Microsoft’tan destek alacak. Benzer bir anlaşmayı Amerika Birleşik Devletleri ile de yapan Microsoft, Windows XP’nin ölüsünden bile para kazanmayı beceriyor diyebiliriz.

Büyük firmalar ve diğer devletler de benzer anlaşmalar yapabilir. Böylece Microsoft, yapacağı benzer güncellemeleri de tek tek satıyor gibi bir duruma düşmüş oluyor. Ayrıca yenilenecek bilgisayarlarda da Microsoft’un yeni bir çözümünün kullanılacağını düşündüğümüzde, firmanın XP’nin ölmesiyle beraber eline ciddi bir nakit geçeceği gözüküyor.

Kaynak:Mynet

Share