Windows XP iki yıl daha kullanılabilir

Nisan ayında Microsoft tarafından resmi emekliye ayrılan Windows XP’nin hala yaygın olarak kullanıldığı ve en az 2 yıl daha hayatta kalacağı belirtiliyor.

Microsoft‘un bu güne kadar yayınladığı en başarılı işletim sistemleri arasında yer alan Windows XP, Nisan ayında Microsoft tarafından resmi olarak emekliye ayrılmış olsa da tüm dünyada birçok kullanıcı tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Microsoft’un güncelleme ve güvenlik yamaları yayınlamayı bıraktığı işletim sistemini kullanmanın neden olabileceği güvenlik açıkları hem Microsoft hem de güvenlik firmaları tarafından defalarca gündeme getirilmiş olsa da, Windows XP kullanıcılarını daha yeni işletim sistemine taşımak pek de kolay olmayacak gibi görünüyor.
windows-xp

Pazar araştırma şirketi Net Applications tarafından dün yayınlanan yeni rapora göre, Temmuz ayı itibariyle dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 24′ünde Windows XP kullanılmaya devam ediyor. Eski işletim sistemi geride bıraktığımız 30 günde sadece yüzde 0.49′luk bir düşüş yaşarken, resmi olarak emekliye ayrıldığı günden beri yeni bir işletim sistemine geçen kullancıların oranı da sadece yüzde 1.7. Net Applications tarafından yayınlanan bu istatistikler göz önünde alındığında, Microsoft‘un tüm çabalarına rağmen Windows XP‘nin en az iki yıl daha kullanımda kalacağı belirtiliyor.
Kaynak:Mynet

Share