Windows XP’ye yönelik saldırılar başladı

Windows XP için resmi desteğin kesilmesinin ardından korumasız kalan işletim sistemine karşı hacker saldırıları şimdiden başladı.

Microsoft daha önce duyurduğu üzere, eski işletim sistemi Windows XP’yi 8 Nisan’da resmi olarak emekliye ayırdı. Microsoft’un bu kararının kullanıcılar üzerindeki en büyük etkisi, artık yeni güncellemelerin ve güvenlik yamalarının yayınlanmayacak olması oldu. İşletim sistemi için resmi desteğin kesilmesinin ardından dünya genelindeki milyonlarca XP kullanıcısının siber suçlulara karşı savunmasız kalacağı söyleniyordu ve söylenen de oldu.
windows-xp-saldiri

Microsoft’un tüm uyarılarına ve çalışmalarına rağmen dünya genelinde Windows XP kullanmaya devam eden yaklaşık 300 milyon bilgisayar mevcut ve siber suçlular da şimdiden bu bilgisayarların kullanıcılarını kandırma çalışmalarına başladılar. The Telegraph’ın haberine göre XP kullanmaya devam eden kullanıcılar, kendilerine gönderilen YouTube linkleri ve Facebook iletileriyle sahte güncellemeler indirmeye yönlendiriliyor.

8 Nisan’dan sonra Microsoft tarafından Windows XP’ye yönelik olarak yeni güncelleme yayınlanmıyor ama siber suçlular XP kullanıcılarını aksi yönde ikna etmek için elinden geleni yapıyorlar. Sosyal medya üzerinden gönderdikleri mesajlarla XP kullanıcılarına yeni güncellemeler veya anti-virüs uygulamaları görünümünde kötü amaçlı yazılımlar gönderen hackerlar, bu taktikleri işe yaradığı taktirde planlarının bir sonraki aşamasına geçiyorlar. Uygulamanın kurulduğu bilgisayarda virüs bulunduğuna dair uyarılar ortaya çıkmaya başlıyor ve kullanıcılara bu virüsten kurtulmak için satın alabilecekleri farklı programların reklamı yapılıyor. Bilgisayarlarında virüs bulunduğuna inanıp reklamı yapılan bu programları satın alan kullanıcılar, sadece bilgisayarlarına daha fazla kötü amaçlı yazılımın girmesine imkan sağlamış oluyorlar.

Kaynak:Mynet

Share