Akıllı televizyonunuz LG ise dikkat

Bir teknoloji blogger’ı LG’nin ürettiği akıllı televizyonun izni dışında kullanıcı bilgilerini şirkete gönderdiğini iddia etti, LG iddia üzerine inceleme başlattı.

Akıllı televizyonunuz LG ise dikkat

Akıllı televizyonunuz LG ise dikkat

Dünyanın en büyük ikinci akıllı televizyon üretici LG, akıllı televizyonların kullanıcıların izni olmaksızın kullanıcı bilgilerini paylaştığı iddiasını araştırıyor. AP’nin haberine göre LG’nin akıllı televizyonlarının ağ trafiğini takip ettiğini belirten İngiliz yazar, LG’nin akıllı TV’lerinin kullanıcıların kanal izleme alışkanlıklarını veri formatında hem de şifresiz olarak şirkete internet üzerinden gönderdiğini iddia etti.

Ancak yazarın iddiası bununla da sınırlı kalmadı. Yazar, akıllı televizyonlara bağlanan harici disk veya USB hafızaların içindeki klasörlerin isimlerinin de yine bu ağ üzerinden merkeze iletildiğini öne sürdü.

İddia üzerine inceleme başlatan LG ise kullanıcıların izni olmaksızın böyle bir şeyi yapmalarının söz konusu olmadığını, kullanıcıların mağdur olmaması için ortaya atılan bu iddianın araştırılıp neticelendirileceğini kaydetti.
Kaynak:Hürriyet

Share