Facebook’un yeni düzenlemesi

Facebook, geçtiğimiz Mart ayında markaların sorun yaşadığı bir konuya çözüm getirmişti.

Facebook'un yeni düzenlemesi

Facebook’un yeni düzenlemesi

Marka sayfaları için; kapak fotoğrafı kullanımı ile ilgili olarak yapılan bu düzenlemede, yine geçtiğimiz yıl Mart ayında getirilen bir çok yasak kaldırılmıştı.

Mart ayında yayınlanan ve artık geçerli olmayan kurallar şöyleydi:

Markalar; kampanyaları ve indirimleriyle ilgili olarak, kapak fotoğrafı üzerinden duyuru yapamaz,

Markalar; kapak fotoğraflarında “beğen butonu” ya da “paylaş butonu” gibi Facebook’un kendi dinamiklerini kullanamaz ve kullacıyı bu doğrultuda yönlendiremez,

Markalar, sayfalarında yer alan “Hakkında” (About) bölümüne ait bilgileri hiçbir şekilde kapak fotoğrafları üzerinden yayınlayamaz
Kullanıcıyı teşvik eden metin ve görseller kullanılamaz. ( “Arkadaşlarınla paylaş”, “Şimdi Tıkla!” vb.)

Mart ayındaki yeni düzenleme ile ise şu yenilikler getirildi ;

“Şimdi al!”, “Arkadaşlarınla Paylaş!” gibi yönlendirici ve teşvik edici cümleler kullanılabilecek,
Web sitesi, e-mail vb. markaya ait bilgiler ve kullanıcıyı markayla ilgili bilgiye yönlendirilebilecek kaynaklar, kapak fotoğrafında yer alabilecek ( markanın diğer sosyal medya kanalları vb.)

Satışa yönlendiren ya da ürünle ilgili satış bilgisi veren içerikler kullanılabilecek ( “%40 indirimle” ya da “Tıkla ve İndir” gibi)

Facebook’a ait “Beğen Butonu” ve “Paylaş Butonu” gibi ikonlar, kapak görsellerinde yer alabilecek.

Uyulacak Tek Kural da Kalktı!

Markanın tüm bu fırsatlar içerisinde, Facebook tarafından, ısrarla zorunlu tutulduğu tek bir kural vardı: “%20 metin kuralı”. Bu kural, önceden de aşina olduğumuz, kapak görsellerinde, görselin %20′sinden fazlasının metin içermemesi esasına dayanıyordu. Facebook bu kuralı da, geçtiğimiz hafta içerisinde sessiz sedasız bir şekilde kaldırmış oldu:

Bu kuralın, Facebook’un yeni ve görselliğe dayalı tasarımının kirletilmesinin önüne geçmek amacıyla sıkı sıkıya devam ettirildiği konuşuluyordu, ancak artık markalar bu konuda da serbest olacak.

Kaynak:GerçekGündem

Share