Google: Rekabetten memnunuz

Chrome’un baş mühendisi, Yandex’in de kendi altyapılarını kullandığına dikkat çekti.

Google Chrome’un baş mühendisi Wieland Holfelder, Türk gazetecilerle Google + üzerinden gerçekleştirilen Hangout (video konferansla) Chrome hakkında en merak edilen konuları aktardı. Holfinder, Yandex’in başlattıkları açık kaynaklı projeden doğduğunu ve kendilerinden faydalanmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

yandex ve chrome aynı alt yapıyı kullanıyor

yandex ve chrome aynı alt yapıyı kullanıyor

Teknoloji dünyasına sunulduğu dört yıl önce sunulan Google Chrome, bu kısa sürede internet tarayıcıları arasında kendisine güvenilir bir yer edinmeyi başardı. Güçlü güvenliği ile öne çıkan Chrome, adını sıkça bol para ödülü dağıttığı hacker yarışmalarıyla duyurdu.

Holfelder, rekabeti olumlu bir faktör olarak gördüklerini belirtirken, Türkiye piyasasında hızla büyüyen Yandex’in de kendi altyapılarını kullandığına dikkat çekti.

Holfelder, gazetecilerin sorularını almadan önce bir sunum yaparak Chrome’un özelliklerini ve amacını anlattı. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Holfinder, Chrome’un güvelik stratejisi hakkında ntvmsnbc’ye açıklama yaptı.

“ÇEKİRDEĞİMİZ EKİPLERDEN OLUŞUYOR”

Ben Chrome’un yazılım mühendisliği direktörü olarak görev yapıyorum. Bunun yanı sıra Avrupa ve Rusya’da önemli ekiplerimiz var. Münih’teki iletişim ekibi, gizlilik gibi konularla ilgileniyor. Moskova’da Chrome tabanlı işletim sistemleriyle, St. Petersburg’da ise geliştirici araçları üzerinde çalışan bir ekip var.

Chrome hayata geçeli sadece dört yıl oldu. Küresel olarak baktığınızda bu çok kısa bir süre. İnternetin geçirdiği evrimi gözden geçirdiğinizde, Chrome’un öncesindeki ve sonrasındaki dönem arasında önemli bir fark var.

“WINDOWS’A BAĞIMLIYDIK”

Chrome’un amacı, kullanıcılarımızın interneti daha hızlı, güvenli ve kaliteli bir şekilde tecrübe etmesi. İnternetin geçmişine bakarsanız, uygulamaların internetin hızına ve kendisine uyum çekmekte hep zorlandığını görürüz.

Dört yıl önce biz farklı bir tarayıcı sunmak ve tüm işlemlerin tek bir ekranda yapılabilmesini istedik. İnternet tarayıcısı, bilgisayarın birçok uygulamasından biriydi. E-mail atmak, bankacılık işlemleri gerçekleştirmek, alışveriş yapmak için başka uygulamalar kullanmak zorundaydınız.

Share