Erzurum’da bu bilgisayar oyunlarını oynamak yasak!

Erzurum Valiliği, ildeki internet kafe ve oyun salonlarında çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimlerine olumsuz etkisi olduğu gerekçesiyle bazı bilgisayar oyunlarına yasak getirdi.

GTA-V-indirim

Valilikten yapılan açıklamaya göre, “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik” kapsamındaki atari, playstation, televizyon atarisi ve oyun kabinleri bulunduran kentteki işyerleri hakkında bazı düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, 14 yaşından küçük olanların ancak yanlarında veli veya vasileriyle bu işyerlerine girebileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“15 yaşından küçükler, yanlarında veli veya vasi olmadan akşam saat 8.00’den sonra işyerlerine alınamazlar. İşyerlerinde uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden, çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunlar oynatılamaz.

ps4-oyun-salonu

Okulların açık olduğu günlerde, 08.00 ila 18.00 saatleri arasında 18 yaşından küçük, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin okul kıyafeti ile işyerlerine alınmaları yasaklanarak bunları belirten levhaların görünebilir yerlere asılması zorunluluğu getirilmiştir.

İŞTE O OYUNLAR

Ayrıca, il genelinde 18 yaşından küçüklerin internet kafe ve elektronik oyun yerlerinde çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimlerine olumsuz etkisi olduğu tespit edilen Bloodrayne, Bloodrayne 2, Grand Theft Auto (GTA), Epidos from Liberty City, San Andreas, Grand Theft, Auto 3, Grand Theft Auto 2, Grand Theft Auto (Add ON), Hitman, Global Operations, Sniper Elite, Battlefield Vietnam, Wolfenstein, The Godfather, The Godfather II, Metin2, Knight Online, Call Of Duty, Half Life isimli oyunların oynanmasının yasaklanmasına, yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa ’emre aykırı davranış’tan idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.”

Share