‘Bilim için hiçbir şey yapılmıyor’

Tıp Fakültesi Dekanı Türkiye’deki bilim çalışmalarının yetersizliğini eleştirdi.

'Bilim için hiçbir şey yapılmıyor'

‘Bilim için hiçbir şey yapılmıyor’

KARS Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen, ‘Uluslararası Kafkas Multipl Skleroz (MS) Sempozyumu’nda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Önal, bilim adına bir şey yapılmadığını söyledi.

Türkiye’nin en zeki gençlerinin Tıp fakültelerine alındığını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Önal, 1991 yılında Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğrencisiyken, öğretim üyesinin kafasına çekiç vurması ile Nöroloji ile tanıştığını anlattı. Prof. Dr. Önal, kızının bu yıl YGS sınavında ilk 5 bine girdiğini ifade ederek şöyle konuştu;

“Kızıma harcadığım parayı çok iyi biliyorum. Muhtemelen o da doktor olacak. En zeki adamlar, Türkiye’nin kreması bizde. Tıp fakültesinde okutuyoruz. Sonra da bunlar arasındaki en başarılı olanları alıp 4-5 sene ihtisas yaptırıyoruz. Onları istihdam ediyoruz. Ama bilim adına hiçbir fayda elde edemiyoruz. Bu kadar masraf, emek. Zeki insanlar ama sonuç olarak bir şey yok. Bilim adına bir şey yapılamıyorsa, bu suç bilim politikalarındadır. Türkiye’nin bilimsel çalışmalara harcadığı para 10-20 kat arttı. Türkiye’de para problemi yok artık. Bilim yapmak isteyenlerin bulacağı bir para kaynağı var. Ama sadece iş parayla bitmiyor. Uzmanlar için bilim adamı olmaya yönelik bir eğitim programı oluşturulmalı. Uzmanların bilim ve bilim becerilerini uygulama adına hiçbir eğitim almadıklarını fark ediyorum.”

Kaynak:DHA

Share