Google 50 Dolara telefon satacak

Google Project Ara ile modüler akıllı telefon tasarımına sahip 50 dolarlık akıllı telefonları 2015 yılında piyasaya sunmayı planlıyor.

Motorola’nın başlattığı modüler yani parçaları değiştirilebilen akıllı telefon tasarımı projesi olan Project Ara, firmanın Lenovo’ya satılmasından sonra Google’a kalmıştı. Google’den son olarak bu proje hakkında yeni haberler geldi. Proje üzerinde çalışan Google’ın çalışmalarına hızlandığı ve 15-16 Nisan tarihleri arasında geliştiriciler konferansı düzenleyeceğini duyurdu. Kısaca toplama telefon olarak gösterebileceğimiz Ara projesi ile ekran, işlemci, kamera veya diğer bileşenleri parça parça satın alabileceğiz.

Google 50 Dolara telefon satacak

Google 50 Dolara telefon satacak

Google’ın “Grayphone” adını verdiği telefonun dış iskeleti üzerine farklı bileşenleri koyabileceksiniz. Üretim koşulları da uygun olursa 50 dolara satışa sunulması beklenen bu parça ile dilediğiniz özellikler telefonunuza ekleyebileceksiniz. 2015′ın ilk yarısında satışa sunulacağı söylenen bu telefonların Android ekosistemi ile gelmesinin daha yüksek ihtimal ile gösterildiği söylenmekte. Ayrıca Project Ara‘daki bileşenleri 3 boyutlu baskı teknoloji ile üretileceği de söylenmekte.

Farklı telefon boyutlarına destek vermesi beklenen bu proje ile kendi telefonunuzu kendiniz toplayabileceksiniz. Bunun yanında telefonunuzun parçalarını da değiştirebileceksiniz. Mesela telefonunuzun kamerasını eksik bulmanız halinde daha kaliteli bir kamer aalarak telefonunuza ekleyebileceksiniz. Birçok kişiye göre hayal olan Project Ara‘da kullanılacak olan telefon ve parçalarının Nisan ayında prototip olarak geliştiriciler konferansında görücüye çıkması bekleniyor. Gerçekleşmesi halinde büyük bir devrim olabilecek Project Ara hakkındaki gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Kaynak:Mynet

Share