Omzunuzdaki akıl hocanız!

Kopenhag’lı tasarımcı Akarsch Sanghi, her zaman omzumuzda taşıyacağımız bir akıl hocası geliştirmiş.
Omuz üzerine bir papağan gibi tüneyen Grasp ile, dünyanın herhangi yerindeki bir uzmandan anlık olarak rehberlik alınabiliyor. O sırada ne yapıldığı ya da rehberin kim olacağıysa, tamamen kullanıcıya bağlı. Örneğin yemek yaparken, hattın diğer ucunda anneniz; resim yaparken ressam kardeşiniz bulunabilir. Eylemin seçimi de, kişinin seçimi de tamamen Grasp’ı omzuna yüklenen kişiye bağlı.

Grasp

Peki Grasp’ta neler var? Kamera, lazer işaretçisi, mikrofon ve hoparlör ve Ardino Yun board. Böylelikle hattın diğer ucundaki kişi hem görsel, hem de işitsel olarak size ne yapmanız gerektiğini adım adım söyleyebiliyor. Bu da o kişinin, -neredeyse- yanınızdaymış gibi bir his uyandırmasını sağlayan bir şey. Sanghi, ürünle ilgili şu açıklamalarda bulunmuş: “Yeni bir şeyler öğrenme süreci, işin uzmanıyla çalışılmadığında çoğu zaman verimsiz geçiyor. Grasp, bu boşluğu doldurabilecek bir cihaz.”

Google’ın Helpouts’u kapatıyor oluşu, Grasp’ı görünce daha derin bir etki yaratabilir artık kullanıcılarda. Grasp, tam da Helpouts’u tamamlayan bir cihaz çünkü. Ancak Helpouts kapanmayacak olsa bile, şöyle bir kötü haberimiz var: Sanghi, cihazı yalnızca kendisi için geliştirmiş; yani akıl hocamız, herhangi bir şekilde seri üretime vs. geçmeyecek.

Share