Üç boyutlu tasarım makinesi görücüye çıktı

İhracatçılardan Mimar Sinan Üniversitesi’ne 65 bin liralık üç boyutlu tasarım makinesi. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği, Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’nda en fazla yarışmacı gönderen üniversiteye söz verdiği üç boyutlu tasarım makinesi “plotter”i yurtdışından 22 bin dolara (65 bin TL) ithal ederek, Mimar Sinan Üniversitesi’ne teslim etti. 19 Şubat 2014 Çarşamba günü Kabataş’ta bulunanMimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesinde törenle gerçekleşen Törene; Birlik Başkanı Abdullah Tever’in yanı sıra İhracatcı Birlikleri Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Duran, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuç, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr Oğuz Bayrakçı, Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üç boyutlu tasarım makinesi görücüye çıktı

Üç boyutlu tasarım makinesi görücüye çıktı

İhracatçılardan Mimar Sinan Üniversitesine 65 bin liralık üç boyutlu tasarım makinesi

Geçen yıl en çok öğrenci ile İhracatçı Birlikleri–Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’na katılan üniversiteye vaat edilen üç boyutlu tasarım makinesi “plotter”i almaya Mimar Sinan Üniversitesi hak kazandı. Yurtdışından ithal edilen plotter, 19 Şubat 2014 Çarşamba günü Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile yetkililere teslim edildi. Karton ambalaj yarışmasına ilgi arttı, Devlet üniversitelerinde bir ilk gerçekleşti

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Abdullah Tever, “Sosyal sorumluluk çerçevesinde üniversitelerimizi ve öğrencilerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz. Değeri 65 bin TL olan plotteri bugün Mimar Sinan Üniversitesi’nin hizmetine sunuyoruz. Böylece ilk kez bir devlet üniversitesi plotter cihazına kavuştu” dedi. Bu yıl gerçekleşecek Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması’na son başvuru tarihinin 28 Şubat 2014 olduğunu hatırlatan İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, geçen yıl bu yarışmaya 17 üniversiteden 195 başvuru yapıldığını ve 12 tasarımı ödüllendirildiğini belirterek, “Yarışmamız hedefine ulaşıyor. Üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz sektörümüzün ülke ekonomisi için öneminin farkındalar. Hepsini endüstrimize güç katmanın heyecanı içinde görüyoruz. Ancak sektörü daha rekabetçi yapabilmenin yolu katma değerli ürünlere yönelmekten geçiyor. Bu yüzden biz de bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada ödül sayısını 24’e çıkarma kararı aldık. Eminim ki, bu yıl değerli öğrencilerimiz çok daha fazla projeyle yarışmamıza ilgi gösterecekler” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Uygulama heyecan yarattı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesinde törenle gerçekleşen “plotter” devir teslim töreninde ilk olarak üniversitenin logosu Araştırma Görevlisi Yener Altıparmakoğulları tarafından karton ambalaja uyguladı.

Ambalaj sektörünün gelişimine destekte bulunmayı ve tasarımın sektör için önemini vurgulamayı amaçlayan yarışma; İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde; Akdeniz, Ege ve Orta Anadolu Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri, Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin katkıları, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin izin ve destekleriyle düzenleniyor.

Fotoğraftakiler: (Soldan sağa) İhracatcı Birlikleri Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Duran, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Abdullah Tever, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuç, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr Oğuz Bayrakçı, Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı.

Araştırma Görevlisi Yener Altıparmakoğulları, Ploter (kesim) uygulaması yaptı…
Kaynak:Gerçek Gündem

Share