zanox performans reklamcılığıyla Türk pazarını fethediyor

Zanox, Türkiye’deki resmi ofis açılışını, Elektronik Ticaret İşletmeleri Derneği (ETİD) ile birlikte gerçekleştiriyor
– zanox reklamverenler için yeni yurtiçi ve uluslararası satış fırsatları sunuyor
– Perakende, Seyahat, Telekomünikasyon sektörlerine odaklanıyor

Zanox Performans Reklamcılığıyla Türk e-Ticaret Pazarını Fethediyor

Zanox Performans Reklamcılığıyla Türk e-Ticaret Pazarını Fethediyor

Berlin, 17 Kasım 2011 – zanox İstanbul ofisinin resmi açılışını, online pazarlama ve e-ticaret sektörünün lider temsilcisi “ETİD” ile birlikte bir etkinlik ile gerçekleştiriyor. Etkinlik, Türkiye’de halen çok yeni olan performans reklamcılığı kanalıyla ilgili ilk izlenimler ve pazarın gelişimine odaklanacak. zanox, bu yılın Mayıs ayında Türk pazarına giren ilk Avrupalı performans reklamcılığı ağı olmuştu. “Türkiye’de geçirdiğimiz birkaç ay içerisinde, performansa dayalı online reklamcılık iş modelimiz reklamverenler, yayıncılar ve ajanslar tarafından çok iyi bir şekilde algılandı” diye belirten zanox Satıştan sorumlu genel müdür yardımcısı Christian Kleinsorge sözlerine şöyle devam etti: “Yakın zamanda duyurduğumuz, Avrupa’nın ilk performans reklamcılık pazaryeri olan ‘zanox marketplace’ ile, çok yakında Türk şirketlerine hem yurtiçi hem de uluslararası pazarlarda yeni satış kanalları açacağız.”

e-ticarette hızlı büyüme
ETİD, Türk e-ticaret şirketlerinin lider derneği olarak, 2007’den bu yana Türkiye’de e-ticaretine ilişkin hukuki altyapının oluşturulmasında, mevzuattaki eksikliklerin veya ihtiyaçların tespitinde ve çözümlenmesinde aktif rol oynamıştır. Türkiye e-ticaret sektörü 2011’in ilk yarısında %50 oranında bir büyüme gösterdi. Buna paralel olarak, 2010 yılında Türkiye’de online reklam harcamaları da %29,6 ile (Rusya’nın hemen ardından, kaynak: IAB) Avrupa’daki en yüksek ikinci büyüme hızına sahip oldu. ETİD Başkanı, Hakan Orhun, online pazarlama kanalını Türk perakende sektöründeki sürekli gelişimin merkezi gücü olarak görüyor: “zanox, Avrupa online reklamcılığının en önemli öncülerden biri olarak, kalite standartlarını geliştiriyor ve dolayısıyla Türkiye’deki tüm internet sektörünün gelirlerini arttırıyor. Reklamverenler ve yayıncılar tek platformda bir araya geliyor ve internetteki yeni iş fırsatlarından yararlanıyor. Bu, gelişen pazarımızda, reklamverenler, içerik sağlayıcılar ve nihayetinde internet kullanıcıları için son derece olumlu bir gelişme.”
Lansman müşterileri arasında büyük reklamverenler yer alıyor
Groupon (Şehir Fırsatı), Hızlıal, Trendyol, Vestel, Bigpoint, İstanbul.net, Joygame, Gezisitesi ve Hilton Otelleri gibi perakende, seyahat ve telekomünikasyon / hizmet sektörlerinden ünlü şirketler dahil olmak üzere, yaklaşık yirmi beş yerli ve uluslararası reklamveren zanox ile Türkiye’de performansa dayalı online pazarlamaya duydukları güveni belirttiler bile. “Lansmanımız çok başarılı oldu; çok yoğun bir ilgi var. 2012 yılında büyümeye devam etmek istiyoruz, zira Türk pazarı zanox için büyük olanaklar sunuyor,” diye açıklayan zanox’un Türkiye Ülke Müdürü Murat Kalafat sözlerine şöyle devam ediyor: “Yerel ajanslar ile yakın işbirliğimizi genişletmek stratejik odağımız olacak.”

Reklamverenlerin zanox’taki bankası
zanox’un Türkiye’deki ilk müşterilerinden biri olan Joygame genişlemesinde büyük ölçüde performans reklamcılığını kullanıyor. zanox, Joygame’i özellikle yerel ve uluslararası uzmanlığı ve kapsamlı tavsiyeleriyle ikna etmeyi başardı. “zanox’un global deneyimi şirketimize sayısız yarar sağlıyor. Önümüzdeki 6 ay içinde yapacağımız beş online oyun lansmanıyla, gelecek altı ay içerisinde şirketimizin tarihindeki en büyük pazarlama yatırımını gerçekleştireceğiz,” diyen Joygame CEO’su Barış Özistek şunun altını çiziyor: “Bu sebeple, zanox ile performansa dayalı pazarlama ortaklığı bizim için başarının anahtarı olacaktır.”

zanox hakkında

zanox, Avrupa’nın lider performans reklamcılık ağıdır. Dünya genelindeki 600’ü aşkın çalışanıyla zanox, Affiliate Window, buy.at, M4N ve eprofessional şirketlerinden oluşan zanox Grubu tüm sektörlerdeki ve her ölçekteki şirketlere, ürünlerini ve hizmetlerini internette etkili bir şekilde pazarlamalarında destek olmaktadır. zanox’un işleme dayalı iş modeli ile, reklamverenler online reklamcılık faaliyetlerinin ölçülebilir başarısı üzerinden ödeme yapmaktadır. 3.800’ü aşkın reklamveren, zanox global yayıncı ağına güvenmektedir; ‘zanox Web Hizmetleri’ ve ‘zanox Uygulama Mağazası’ İnternet ve mobil uygulamalarıyla ek paraya dönüştürme gücü sağlanmaktadır. Zanox, sektör uzmanlığı, en ileri teknoloji ve güvenlik standartları ile hızlı ve şeffaf partner ödemeleri sunarak müşterilerine hizmet vermektedir.. Merkezi Berlin’de bulunan zanox Group’un Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Hollanda, Polonya, Türkiye, ABD ve Çin’de şubeleri vardır.

Ayrıntılı bilgi için:

zanox web sitesi: zanox.com/tr
zanox Blog Portal: http://blog.zanox.com/tr/turkiye
zanox Wiki: wiki.zanox.com/de

Share