Dünyanın merakla beklediği telefon Samsung S6 ortaya çıktı!

Antutu testlerinde Galaxy S6 ‘nın donanım özellikleri paylaşıldı.

Samsung ‘un en önemli modellerinden biri olan S serisinin önümüzdeki sene piyasaya çıkacak yeni üyesinin donanım özellikleri Antutu testlerinde ortaya çıktı. Doğruluğu kesin olmasa da Antutu ‘nun geçmişte buna benzer olaylar ile Samsung ürünlerinin donanımlarını doğru şekilde paylaştığını unutmamız gerekir.

samsung-galaxy-s6

(Mynet) Antutu benchmarking uygulamasında paylaşılan bu bilgilerden en çok dikkati çeken şey ise Galaxy S6 ‘nın 5.5 inç ekrana sahip olacağı bilgisi. Bugüne kadar S serisini hep 5inç yakınlarında tutan Samsung ‘un, en büyük rakibi Apple’ın hamleleri yüzünden S serisinin boyutunu büyütebileceği ihtimali var olsa da, S serisinin 5 inçlik bir ekranla piyasaya sürülmesinin olasılığı daha yüksek duruyor. SM-G925F model numarası ile dikkat çeken Galaxy S6, Android Lollipop ile kullanıcılara sunulacak.

Samsung Exynos 7420 8 çekirdekli işlemci bulundurduğu gösterilen S6 ‘nın , 3 GB rami var. 5.5 inç ekran ile geleceği iddia edilen yeni nesil modelin iddiaya göre 1440×2560 çözünürlüğe sahip olacak. 20 MP arka ve 5 MP ön kamara da beklenilen donanımsal özellikler arasında. Bu donanım özelliklerinin haricinde Galaxy S6 ‘da tasarımsal değişiklikler de bekleniyor. Samsung ‘un S serisinin yeni üyesinde Galaxy Alpha ‘da olduğu gibi metal bir kasa kullanması bekleniyor.

Share