LG Pay ile mobil ödeme dönemi başlıyor

Mobil ödemede cep telefonlarının rolü giderek artarken piyasaya çıkacak LG akıllı telefonlarında mobil ödeme yapılabilesi için LG Pay sistemi üzerinde çalışmalar ve anlaşmaların sürdüğü gelen haberler arasında.

lg-pay-odeme-sistemi

Dünya’nın iki önemli teknoloji devi Apple ve Samsung mobil ödeme sisteminde kıyasıya bir yarış içerisinde aralarındaki soğuk savaşa devam ederken, şimdilerde LG Pay ödeme sistemi ile LG’de dahil olduğu ifade ediliyor. Tüketiciye cüzdan kullanmayı unutturacak yeni mobil ödeme sistem Amerika ve Güney Kore’de denemelerini başlatmış kısa sürede 1 Milyon dolar üzerinde işlem yaparak rekor kırmıştı. Kredi kartı kullanır gibi yeni dönemde artık telefonlarımızdan ödeme yapabilececek sistem üzerinde çalışmalar sürüyor. Halen bir çok telefon markasıyla kısıtlı da olsa ödeme işlemleri bir çok alışverişte yapılabiliyor.

LG Mobile tarafından konuya ilişkin yapılan ilk açıklamaya göre LG Pay uygulaması için iki iş ortağı ile görüşmeler başlatıldığı ifade edildi.

Başlangıçta Shinhan Card ve KB Kookmin Card ile anlaşan LG, LG Pay sistemini ilk olarak kore’de kullanıma sunarak denemelerini başlatmayı hedeflendiği kaydedilen açıklamada ayrıca, gerçekleştirilen testler ve güven ortamını sağladığında ise dünya pazarında LG Pay boy göstermeye başlayacağı kayddildi.

Share